Helt naturlige designfavoritter

Vi elsker naturen! Derfor har vi samlet 10 favoritter blant vårens design-nyheter som er inspirert av naturen og tar vare på den!

Slitesterk nykommer
© Produsenten

I gjenvunnet polyester er teppet Nomade fra Ferm Living både slitesterkt, vaskbart og vendbart. Med ulik farge på hver side kan du velge tone etter humøret.

Da kan du følge tekstil-trenden i 2017 med god samvittighet!

Teppet koster fra 439 kr.

Stol av gjenbrukt aluminium
© Produsenten

Bæredyktig design er krevende saker, det handler både om materialvalg, levetid og måten den er produsert på. Stolen Phoenix, designet av Neri & Hu for Offecct, kvalifiserer: Den er laget av gjenbrukt aluminium med polstrede deler som lett kan skiftes ut for at stolen skal få en lengre levetid, hurra!

Med så mye fint design som også er bærekraftig får du både i pose og i sekk.

Gulvteppe inspirert av havet
© Produsenten

Kunstner Naja Utzon Popov lager poesi til gulvet. Teppet Oceania er dekorert med former fra havet som skal symbolisere menneskets skiftende sinnstilstander.

Tepper med direkte inspirasjon fra naturen er hett på gulvet for tiden. Her ser du hvorfor!

Oceania teppe, 150 cm, 6660 kr, Carl Hansen & Søn.

Bærekraftig benk
© Produsenten

Verdens første svanemerkede bybenk er norsk! Den 70 år gamle familieeide bedriften Vestre har som mål å bli verdens mest bærekraftige utemøbelprodusent. Nå kan de smykke seg med et av verdens strengeste miljømerker, som er gitt den nye benken April, designet i samarbeid med Anderssen & Voll. Heia!

Bord med røtter
© Produsenten

Norske Runa Klock ser ofte til naturen for inspirasjon. Understellet på sidebordene Root ligner formene som oppstår når trærnes røtter slynger seg elegant over hverandre.

Fra 2989 kr, foraform.no

Gulvteppe inspirert av rene materialer
© Produsenten

Den tradisjonsrike teppeprodusenten Kasthall lanserer forfriskende nyheter, med økt fokus på design og innovasjon. Ny teknikk gir de tuftede teppene en tredimensjonal overflate, og tråder i ulik tykkelse og farger tvinnes sammen til livlige nyanser, inspirert av rene materialer som papir, leire og kritt. Flott!

Field med rilletekstur, 170 x 250 cm, 21 381 kr, kasthall.se.

Benk av FSC-sertifisert skog
© Produsenten

 Den svenske produsenten Massproduction har ryddet opp i rekkene og samlet sine  mest populære design i én kolleksjon, Focus Collection. Blant godbitene finner vi benken Albert, som nå kommer i fire nye  FSC-sertifiserte trefinisher.

Fra 3400 kr, massproductions.se.

Bruk den igjen og igjen!
© Produsenten

En vannflaske som du kan bruke igjen og igjen er bra for både miljøet og lommeboken. Circle i glass har i tillegg sirkelformet kork som gjør den enkel å bære rundt. Det vakre messingskrinet designet av Mikaela Dörfel er perfekt til småting!

Vannflaske, 249 kr, skrin, fra 679 kr, Stelton.

Vakker og vanedannende
© Produsenten

Flere av vårnyhetene fra Swedese har iboende referanser til selskapets grunnlegger Yngve Ekströms design-arv. Slik som han likte å gjøre, har Monika Förster nå funnet inspirasjon i et bestemt element fra naturen. Den karakteristiske todelte kaffebønnen har gitt formen til hennes nye sidebord med to etasjer – en til kaffekoppen og en til blomsterbuketten!

Coffee Bean, 7400 kr, Swedese.

Bord av overskuddsmateriale
© Produsenten

Formet som en lite tjern og kledd i en monokrom palett (samme farge på ben og plate). Sidebordet Pond er av stål og stein, men har allikevel et mykt uttrykk. Bordet kan bestilles i en ekstra bærekraftig versjon, med plate av overskuddsmateriale fra andre produksjoner.

Toppen av bærekraftig design må være å lage ting selv av gjenbruksmateriale, slik disse damene i BoligPluss gjør!

Design Monica Förster, 11 625 kr, swedese.se.