Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Georg Jensen lanserer jubileumskolleksjon

Myke, organiske kurver og silhuetter er kjennetegnet på den nye kolleksjonen til Georg Jensen, i anledning Henning Koppels 100-årsjubileum.

© Georg Jensen

– Mange omtaler Henning som en sølvsmed, men han var en skulptør. Han brukte sølvet for alt det var verdt, og designet akkurat det han ønsket å kreere - så lenge det var vakkert. Han utfordret og presset grenser, noe som ikke var gjort i bransjen tidligere, forteller Hannah Koppel, datter av Henning Koppel. I dag jobber hun som keramiker i Georg Jensen.

I løpet av 2018, året som markerer Henning Koppels 100 årsdag, lanserer Georg Jensen en kolleksjon som hyller den avdøde kunstneren, som var med på å forme designmerket. Kolleksjonen viser hans visjonære designspråk og forsterker arven som en pioner innen skandinavisk design.

Les også:12 dekorative taklamper

© Georg Jensen

Henning Koppel ble en del av Georg Jensen-familien i 1946. På den tiden var han bare 27 år, og brakte en viss ung sfære over det tradisjonelle designhuset, som ble lansert i 1904. Abstrakt, minimalistisk og skulpturell beskriver Koppels design, som han på den tiden introduserte på markedet. I dag er noen av Koppels design Georg Jensens aller mest kjente verk, og det som beskriver varemerket.

Wave Bowl er blant annet et av hans verker, som i denne omgang har fått en ny silhuett og blitt større. Koppels klassiske bestikk Caravel er også blitt redesignet i en sort PVD-versjon, samt en klokke inspirert av den ikoniske Koppel-klokken.

© Georg Jensen

– Faren min bidro nok til den skandinaviske designbevegelsen, en bevegelse som satte skandinavisk design på kartet. I tillegg var han en pioner når det kom til rette linjer og organiske former, som i løpet av de siste årene har vært inspirasjonen bak moderne design i denne delen av verden, sier Hannah.

Så du denne: La deg forføre av norsk interiørdesign og kunsthåndtverk

© Georg Jensen

Georg Jensen Henning Koppel Hurricane er laget i både glass og stål, og kommer i tre forskjellige størrelser. Lysholderne kan både brukes innendørs og utenfor huset.

Kolleksjonen 'Koppel 100' vil være i butikk fra og med mars 2018.