Georg Jensen lanserer jubileumskolleksjon

Myke, organiske kurver og silhuetter er kjennetegnet på den nye kolleksjonen til Georg Jensen, i anledning Henning Koppels 100-årsjubileum.

© Georg Jensen

– Mange omtaler Henning som en sølvsmed, men han var en skulptør. Han brukte sølvet for alt det var verdt, og designet akkurat det han ønsket å kreere - så lenge det var vakkert. Han utfordret og presset grenser, noe som ikke var gjort i bransjen tidligere, forteller Hannah Koppel, datter av Henning Koppel. I dag jobber hun som keramiker i Georg Jensen.

I løpet av 2018, året som markerer Henning Koppels 100 årsdag, lanserer Georg Jensen en kolleksjon som hyller den avdøde kunstneren, som var med på å forme designmerket. Kolleksjonen viser hans visjonære designspråk og forsterker arven som en pioner innen skandinavisk design.

Les også:12 dekorative taklamper

© Georg Jensen

Henning Koppel ble en del av Georg Jensen-familien i 1946. På den tiden var han bare 27 år, og brakte en viss ung sfære over det tradisjonelle designhuset, som ble lansert i 1904. Abstrakt, minimalistisk og skulpturell beskriver Koppels design, som han på den tiden introduserte på markedet. I dag er noen av Koppels design Georg Jensens aller mest kjente verk, og det som beskriver varemerket.

Wave Bowl er blant annet et av hans verker, som i denne omgang har fått en ny silhuett og blitt større. Koppels klassiske bestikk Caravel er også blitt redesignet i en sort PVD-versjon, samt en klokke inspirert av den ikoniske Koppel-klokken.

© Georg Jensen

– Faren min bidro nok til den skandinaviske designbevegelsen, en bevegelse som satte skandinavisk design på kartet. I tillegg var han en pioner når det kom til rette linjer og organiske former, som i løpet av de siste årene har vært inspirasjonen bak moderne design i denne delen av verden, sier Hannah.

Så du denne: La deg forføre av norsk interiørdesign og kunsthåndtverk

© Georg Jensen

Georg Jensen Henning Koppel Hurricane er laget i både glass og stål, og kommer i tre forskjellige størrelser. Lysholderne kan både brukes innendørs og utenfor huset.

Kolleksjonen 'Koppel 100' vil være i butikk fra og med mars 2018.