Firbente favoritter

Et 70 årsjubileum, norsk design og skriveglede - her er redaksjonens vårfavoritter!

Jubilant

Den skulpturelle, ganske eksotiske stolen Trinidad, designet av ikoniske Nanna Ditzel, fyller 25 år i år. I den anledning har den fått nye farger, i nyanser som lar treverket skinne gjennom. Dermed blir den både litt «mykere» og mer taktil, og enda litt finere. Fra 4815 kr, fredericia.com.

Fusjonering

Da den japanske produsenten Ariake skulle lage sin første møbel-kolleksjon, inviterte de utenlandske designere, blant annet norske Anderssen & Voll og danske Norm Architects, til to ukeslange workshops. Resultatet er en lavmælt, kvalitetsosende samling møbler, som i februar ble presentert i utstillingen A quiet reflection i Stockholm. Vakkert og riktig, fra ende til annen. Se hele på ariakecollection.com.

Sofabord, Paperwood, design Anderssen & Voll. Stol, Braid, design Norm Architects og StudioMK27.

Tilbakelent

Den danske produsenten Bent Hansen feirer 70 år i år, og i anledning jubileet lanserer de lenestolen Tension. Duoen Says Who, som har formgitt stolen, ville ha en enkel, ren design for å fremheve materialene. Skinnet, blant annet, som allerede er vakkert, vil bare bli enda finere med tiden. For etterkommerne! 19 490 kr, benthansen.net.

Familieøkning

Du kjenner Bollo, kanskje? Andreas Engesvik, Oslos særdeles populære lenestol fra svenske Fogia? Vel, om du digger den, vil du ikke bli mindre begeistret for lillebror Spisolini. Spisestolen har de samme familiære trekkene, men er løftet litt opp og er litt mindre. Perfekt til lange middager i lystig lag, med andre ord. Har storebror fått en konkurrent? Fra 11 515 kr, fogia.se.

Skriveglede

Opprinnelig et engangsarbeid laget på bestilling, men nå settes Arne Jacobsens Society Table fra 1952 i produksjon hos Carl Hansen & Søn. Skrivebordet, som ser særdeles enkelt ut, er langt derifra. Med en skinntrukket skrivebordsplate, lette stålbein, hengende treskuffer og integrert arbeidslampe, kan det faktisk ikke bli stort mer komplisert. Genistrek. Av geniet. Fra 57 332 kr, carlhansen.com.

Fine linjer

Den dansk-italienske duoen GamFratesi har designet den nye sofaen Silhouette for Hay. Det enkle, men elegante formspråket gir den et tydelig uttrykk, understreket av kontrastbåndene som rammer den inn. Sofaen kommer i ulike høyder og lengder, og selvfølgelig i et stort utvalg tekstiler, slik at du kan få den akkurat som du trenger den. Fra 23 000 kr, hay.dk.

Oppbevaring

Oppbevaringssystemet Panton Wire, designet av Verner Panton i 1971, har fått en ny farge: Dark Chrome. Sammen med topplate i Dark Marble, blir uttrykket sterkt og dramatisk. Kuben kan stå alene eller kombineres med flere. Fra 3150 kr, montana.dk