Dette ønsker vi oss akkurat nå!

Issey Miyake for iittala, en tidløs nykommer og andre fantastiske designnyheter du bør få med deg.

Mote til gulvet

Svenske Layered kaller seg for et «motemerke for hjemmet», og har med det satt standarden: Produsenten lager de lekreste gulvtepper, håndvevd i India, som fungerer som det iøynefallende plagget du har på deg når du virkelig vil skille deg ut – på elegant vis, selvfølgelig. Sjekk layeredinterior.com!

Entrance elephant gray er art deco-inspirert og i 100 prosent viskose. Fra 5775 kr.

Brilleslange?

Bær med deg brillene dine i dette lekre skinnetuiet fra E-A-M. Og når du ikke har det med deg, er det fin dekor på bordet. Vinn-vinn! 799 kr, essentialarticles.no.

Iittala X Issey Miyake

Den finske tradisjonsbedriften Iittala har slått seg sammen med den japanske moteskaperen og innovatøren Issey Miyake, og laget en kolleksjon for hjemmet. Bestående av porselen, glass og tekstil, skal serien, fargelagt etter kirsebærblomstringen, hjelpe deg med å finne roen hjemme. Det origamiaktige uttrykket, Miyakes signatur i moteverdenen, er selvfølgelig til stede. iittala.com

Herlig  tilbakelent

Den store ryggstøen i Draga & Aurels stol Alma fra Baxter har noe deilig innbydende, nesten ligg tegneserieaktig over seg. Likevel er den kompromissløs elegant og står like gjerne alene som i en gruppe av flere. 32 760 kr, Christian's.

Blått til lyst

I sin vårkolleksjon omfavner Broste alt det blå: Blå himmel, blått hav – blå veggkunst og tilbehør. Blant annet. Helt i tråd med både sesongen og trendbildet, for øvrig. Kunne du ikke tenke deg å lage en sånn vegg på hytta til sommeren, for eksempel? Trykk, Coral, 850 kr per stykk, Broste.

Med store elefantører byr Tembo (nei, ikke Dumbo) på et eget rom
i rommet, litt skjermet fra omgivelsene. 16 109 kr, newworks.dk.

Tidløs nykommer

Handvärk – den nye danske produsenten – er på «alles» lepper for tiden. Folk later ikke til å kunne få skrytt nok av produktene Emil Thorup designer, og vi stemmer iherdig i: Møblene, som er laget i ekte materialer som stål, jern, messing, marmor og skinn, har en tidløs kvalitet over seg, som om de allerede har eksistert lenge. Noe som signaliserer at de kommer til å gjøre nettopp det. handvark.com

Stjerneklart

Slovenske Nika Zupanc har gjort seg bemerket med sine feminine frodige design, noe kolleksjonen hennes for luksusmerket Sé London også bærer preg av. Sofaen Stardust, for eksempel. Pris på forespørsel, se-london.com.

Slappfisk

Enda slappere – og dermed også enda mer komfortabel – blir Sling Chair fra Workstead etter at den er blitt brukt en stund. Skinnet i den Brooklyn-produserte stolen skal nemlig gi assossiasjoner til å ligge i en hengekøye, bare med noe stødigere rammer rundt. Herlig daft! 26 700 kr, Kollekted by.

Vakre vyer

Arne Jacobsens første lampedesign ble lansert i 1929, og fikk navnet Bellevue. Nå har &Tradition funnet tilbake til den gamle lampen, og relansert gulv-, vegg- og bordversjoner i fire nye overflate- og materialkombinasjoner. Nydelig! Fra kr 6395 kr.

Fra a til å

Alphabeta er, ifølge produsenten selv, verdens første skreddersydde onlinelampe, der du selv bestemmer komponentene, fargene og sammensetningen. De lover mer enn 10 milliarder (!) muligheter, så du finner garantert en du liker. Pris varierer, hem.com.

Superromslig og behagelig for én, superromantisk for to som er veldig glade i hverandre: Sabas New York Suite er komfort all the way. Ja takk! Pris på forespørsel, sabaitalia.it.