Hovedstadens nyeste restaurant inviterte til «premierefest» for venner, kjente og presse i går kveld, og vi nærmest gråt av pur glede da vi trådte over dørstokken. Det vakre interiøret, de nydelige materialene, den gode stemningen og ikke minst den fantastiske maten gjorde umiddelbart inntrykk.
Den røde løperen var rullet ut til gårsdagens føråpning. Gårdsbygningen fra 1802 er Grünerløkkas eldste bygning. Foto Grete Sivertsen
Det er utelivsgründeren Nevzat Arikan, Oslo kommune og Christian Ringnes som står bak det storstilte prosjektet. Med seg på laget har de designkontoret Anderssen & Voll, og Torbjørn og Espen kunne i går kveld stolt (og litt spent) vise oss rundt. Med imponerende 400 sitteplasser, eget brenneri, bryggeri og det som skal bli en barokkhage med uteservering ble vi helt forelsket. Uttrykket varierer fra sober eleganse, med materialer som eik, messing og marmor i restauranten, lindegrønn håndmalt tapet i det store chambre séparée-rommet og valnøttpaneler og -møbler i det lille, til et røffere loft i andre etasje. Her finner du en mer rustikk og varm bar med egetbrygget øl som tappes fra 32 ølkraner i kobber bak en ti meter lang bar. Går du forbi en gang med toalettdører i kobber, teglstein på gulvet og varmt tre på vegger og tak, finner du «retrorommet» innerst på loftet.
Det gjenstår fortsatt en del arbeid, særlig i hagen, men det er ingen grunn til å vente med å ta turen. Vi skal i hvert fall tilbake!
PS: Dette er Gretes mobilbilder og viser kun en liten del av restauranten. Vi håper å komme tilbake med flere (proffe!) bilder etter hvert!