10 sterke trender fra Milano

Interiørmessen i Milano er et mekka for å spotte nye tendenser. Her er møblene, fargene og trendene du kommer til å se mye av framover.

1. Varme og kalde farger sammen
© Produsenten

Det var mye fokus på fargene på årets møbel- og designmesse – farger som skaper liv til omgivelsene, vekker følelsene våre og som gir en umiddelbar stemning.

En utstrakt bruk av varme og brente nyanser har vi allerede sett en stund, fra støvete rosa via korall, rødt og burgunder til klarere oransje. Når disse settes sammen med kjølige farger som petroleum og blått, blir helheten dynamisk og uttrykksfull, mer mettet og mektig.

Vi lar oss gjerne inspirere og har lyst til å hente inn de støvete og dype nyansene – enten på veggene eller på et par møbler.

70-tallet preget formene, materialene og fargene hos Baxter i år. Bordeaux, rust, mosegrønt, sementgrått og havblått.

2. Gammelt håndverk
© Produsenten

Det dykkes mye i arkiver og rotes i gamle verksteder om dagen. For tenk så trist det ville vært om eldgamle håndverksteknikker gikk i glemmeboken! Vi har allerede sett makrameen, keramikken og veven få sin renessanse, og nå står blyglasset for tur.

Patricia Urquiola og den grafiske designeren Federico Pepe har, for Spazio Pontaccio, laget det uforglemmelige Credenza-skapet, som av i alle fall fire gode grunner kan kalles viktig og trendy:

1. Patricia.

2. Tradisjonsreferanser.

3. Farget glass.

4. De helt riktige fargene.

3. 60-tallet
© Produsenten

Med beundring i blikket ser vi oss nå tilbake til det formfulle og lekne ti-året, da futurismen og minimalismen møttes i skulpturelle klassikere.

Akkurat som på den tiden, ønsker vi å spre glede og optimisme med karakteristiske møbler, lamper og objekter. Flere merker har valgt å hente frem ekte 60-tallsdesign, og andre har tydelig latt seg inspirere ...

Den nye bordlampen Buds, designet av Rodolfo Dordoni for Foscarini, har en kul 60-tallsvibb!

4. Teksturelle flater
© Produsenten

Minst like ofte som vi snakker om god form, snakker vi om materialet. Hva er det laget av? Vil det endre seg etter noen år? Hvordan er det laget? Og hvordan føles det?

Visuell tekstur – der man ser spennende mønstre, som i marmor og annen stein, er fremdeles viktig.

I tillegg er den taktile teksturen i fokus. Rillede vegger, bulkete glass, rufsete tekstiler ... Vi vil se, men også røre!

Teksturer i fokus hos den luksuriøse baderomsprodusenten Salvatori. Marmor og fiskebeinsmønster – det blir ikke finere.

5. Mørke rom
© Produsenten

For hver gang vi har besøkt den stemningsfulle leiligheten til Dimore Studio under designuken i Milano, har den vært hakket mørkere enn fjoråret, og i år hadde den nesten gått helt i svart.

De blåsvarte veggene rammet inn dekadente tekstiler, rustfarger og skulpturelle lamper. Disse gutta har stor innflytelse i bransjen, så dette må vi notere oss! Vi har jo allerede invitert fargene inn i hjemmet, og nå skal vi bli enda mer vågale ... Skalk lukene og venn deg til mørket!

Fargene skal være dype og mystiske, og spenne fra mørk burgunder, flaskegrønt og fløyelsblått til støvete, pudrete toner av rosa og sjøgrønt.

TIPS! Vil du lære mer om fargebruk i hjemmet? Les smarte fargetips fra Dagny Thurmann-Moe hos BoligPluss!

6. Lubne former
© Produsenten

Avrundede former er godt å se på og myke tekstiler er deilig å ta på. De siste årene har møblene lagt på seg, og vi elsker det (hurra for flotte former!).

Og når disse bløte kurvene kles i dype nyanser, og til og med i fløyel eller tilsvarende taktile tekstiler, blir uttrykket uimotståelig lekkert og eksklusivt.

Maksimalister vil ta det et steg videre med rufsete tepper og dekadente lamper. Minimalistene har kanskje lyst på en myk kontrast til et stramt rom ... Uansett, voluminøse møbler er hjertelig velkomne!

Normann Copenhagens Ace-serie av stoler og små sofaer har akkurat den mykheten og taktiliteten vi vil ha. Og det aller beste? Den kommer flatpakket

7. Perforerte flater
© Produsenten

Metallnetting, gitter og hullete metall er fremdeles greia! Lyset slipper igjennom, uttrykket blir luftig og man får spennende lag-på-lag-effekter.

Samtidig skapes interessante teksturer og metallet er stødig og robust, og formene blir delikate. Det er lett å forstå hvorfor designere fortsetter å leke seg med perforerte flater!

Hull på hull i Ronan & Erwan Bouroullecs nye stol Stampa for Kettall.

8. Veggspeil
© Produsenten

Et speil på en vegg ... Noe så veldig enkelt – og samtidig utrolig tiltrekkende og dekorativt. Vi har sett det en stund, men i år bugnet det virkelig av veggspeil i ulike fasonger og med varierende fargenyanser.

Få flere trendtips i Bo Bedres nyhetsbrev!

Det er ingen tvil om at speilet har sin rettmessige plass blant kunsten på veggen! Og det beste er at det passer inn i alle interiører, nettopp på grunn av sin unike evne til å herme etter omgivelsene sine.

Daniel Rybakkens Hand Made Mirror av aluminium har designeren selv hugget ut av metallet. Vakkert og poetisk!

9. Metaller
© Produsenten

Du lurer kanskje på hvilket metall som nå skal gjelde? Men det er ikke lenger noen fasit her, for du kan mikse alle sammen. Stålet er stadig mer synlig, og messing og kobber er fremdeles med for fullt.

Patricia Urquiola er en mektig og inspirerende kvinne i designverdenen, og når hun mikser mønstre og metaller, som i den nye Urkiola Collection for Georg Jensen, ja da henger vi oss på!

10. Uryddige prikker
© Produsenten

Det er ikke lenger like spennende med rene flater. Nå foretrekker vi dem prikkete, flekkete eller spettede. Tilfeldige mønstre, helt blottet for orden og logisk system.

Vi er hekta og får lyst til å sprute malingsflekker på alt vi eier. Og vi drar det faktisk så langt at vi sier: En flate uten prikker er som en himmel uten stjerner!

Terrazzo har en spennende tekstur, og utgjør grunnsteinen i det nye Terrazzo Table fra Hay.