Se IKEA og Sonos’ nye designsamarbeid

De to merkene er begge giganter i hver sin bransje. Nå har de slått seg sammen og skapt SYMFONISK-kolleksjonen.

IKEA x Sonos
© IKEA x Sonos

En ny kolleksjon med fokus på lyd og lys

Lys og lyd er to viktige elementer for å skape den helt riktige stemningen i et hjem. Så hvorfor ikke smelte de sammen? Det er akkurat det Sonos og IKEA nå har gjort. De har lagt hodene sammen og lansert SYMFONISK-kolleksjonen, som blant annet inneholder en bordlampe med en innebygget wifi-høyttaler.

– Helt fra begynnelsen visste vi at vi ville utfordre tradisjonell high tech-estetikk. Lampehøyttalerens design stammer fra ideen om en peis - et element i vårt hjem som både sprer lyd og lys, forklarer Lina Vuorivirta, en av designerne av SYMFONISK lampehøyttaler hos IKEA of Sweden.

IKEA x Sonos
© IKEA x Sonos
IKEA x Sonos
© IKEA x Sonos

Det beste fra to verdener

IKEA har bidratt med deres viten om innredning, og Sonos har tilføyd sin ekspertise innenfor lyd. På den måten har de skapt et produkt som ingen av partene kunne ha skapt uten den andre:

– Ønsket var å skape produkter som ingen av oss hverken kunne eller ville skape alene. Og ettersom både musikk og lys er altavgjørende for å skape en bestemt stemning, har vi nå utviklet et produkt som leverer begge deler, nemlig SYMFONISK bordlampen med wifi-høyttaler, sier Tad Toulis, designsjef hos Sonos.

SYMFONISK kolleksjonen blir vist for første gang under designmessen Salone del Mobile i Milano.

Kolleksjonen består av bordlampen med innebygget høyttaler til 1799 kr., og en wifi-høyttaler som også kan brukes som en bokhylle, til 999 kr. Begge produktene passer inn med det minimalistiske design-uttrykket som er populært i mange nordiske hjem.

IKEA x Sonos
© IKEA x Sonos