Royal Copenhagen lanserer nytt servise som har vært underveis i 10 år

Serviset har et annerledes og mer maskulint uttrykk.

© Royal Copehagen

HAV

Det er navnet på det nye serviset fra Royal Copenhagen. Servisets uttrykk er forskjellig fra deres andre kolleksjoner, som ofte har et mere feminint utseende. Men på tross av dette kan man se referansene i det nye serviset til deres tidligere lanseringer: særlig til det ikoniske Måkeserviset fra 1890-tallet.

– Vi ønsket å skape et nytt og enkelt servise - et servise som kunne brukes av alle, til alt. Vår ambisjon var å retolke arven vår og bringe den til fremtiden. Vi ønsket å skape noe som fremstår helt nytt, men samtidig er fullstendig i tråd med vårt håndverk og DNA, sier Niels Bastrup, kreativ direktør hos Royal Copenhagen.

Serviset er utviklet i samarbeid med arkitekt Bjarke Ingels, industriell designer Lars Holme Larsen, og designfilosof Jens Martin Skibsted. Porselengiganten startet dette samarbeidet allerede i 2009, og nå - 10 år senere - ser serviset dagens lys.

HAV-serien består av ni elementer og blir eksklusivt forhandlet i Royal Copenhagens egne butikker og webside fra midten av august 2019.

© Royal Copehagen
© Royal Copehagen