Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

En utstilling som viser norsk håndverk i møte med design

Denne helgen arrangeres Håndverk+ for fjerde gang, og i år har utstillingen fått en ny vri.

Håndverk+ lanserte tidligere i år en designkonkurranse sammen med det norske interiør- og møbelmerket Fram Oslo, og under årets Håndverk+ utstilling kan du se bidragene til de ni finalistene.

Foto: Per Olav Sølvberg & Kirsten Visdal

Ornamentikkens gjenoppståelse

Det er fjerde gang Håndverk+ arrangeres, og temaet for årets utstilling er ornamentikk. I tillegg til bidragene fra konkurransen, stiller Oslo Aula ut prosjektet Preg – en serie objekter hvor ornamentet spiller hovedrollen, mens produkt- og duftdesigner Kaja Dahl, vil vise frem både eget og elevers arbeid fra et samarbeid med Hjerleid Handverksskole på Dovre.

Glassvase av Vilde Hagelund.
Foto: Per Olav Sølvberg & Kirsten Visdal

Puter i ull av Anne Kari Ødegård.
Foto: Per Olav Sølvberg & Kirsten Visdal

Minimalismens era er over

Kirsten Visdal, grunnlegger bak Håndverk+, forteller at ornamentikk kan være alt fra overflatene i selve materialet til påført dekor i forskjellige teknikker. Det innebærer alt fra rike og frodige utsmykninger gjennom tidene til hva vi omgir oss med i samtiden.

Tanken bak temaet har vært å tvinge deltakerne til å tenke funksjon og dekor i en og samme verdiskala.

– Jeg tror vi er i ferd med å bli lei av alt det minimalistiske vi har sett den siste tiden, og jeg tror vi er klare for å se noe nytt, sier Kirsten Visdal.

Glassfat av Erik Wester.
Foto: Per Olav Sølvberg & Kirsten Visdal

Foto: Per Olav Sølvberg

Oppbevaringsboks i tre av Ytre.
Foto: Per Olav Sølvberg og Kirsten Visdal

Håndplukket til deg