Designstudenter fra Bergen vant designkonkurranse

Det var designtrioen Ytre fra Bergen som stakk av med serien i Fram Oslo x Håndverk+ sin store designkonkurranse.

Det var den ferske designtrioen Ytre fra Bergen som ble vinner av designkonkurransen til Fram Oslo x Håndverk+. Bidraget Skave er en serie oppbevaringsbokser i tre, inspirert av den tradisjonelle Vestlandske byggeskikken.

Foto: Taran Neckelmann

Designet er tradisjonelt og nytt på samme tid, og ivaretar både kulturarven og håndverket. Oppbevaringsboksene er funksjonelle, men samtidig vakre og fremstår nærmest som et smykke i seg selv.

Ytre

Ytre, består av Taran Neckelmann, Ayla Gürsoy og Njål Hatteberg. De er alle sammen mastergradstudenter ved KMD, Institutt for design, UiB.

I designprosessen har latt seg inspirere av det vakre i en nøktern bygningskunst med repeterende elementer som skulle tåle hardt vær og fuktig vestlandsklima.

– Vi er stolte vestlendinger, og da vi så at temaet for konkurransen var «ornamentikk», ville vi bruke anledningen til å fremheve pryden som ligger i vestlandske byggeskikker.

Foto: Petter Tran

Foto: Taran Neckelmann

Oppbevaringsboksene er designet ut i fra historiske elementer, og en viktig del av prossessen har vært å tilpasse designet, slik at boksene også skulle passe inn i samtiden.

– Den funksjonelle ornamentikken som ligger i ulike fasader blir ofte oversett, derfor har det har vært en spennende oppgave å arbeide med, som virkelig har gitt oss noe å bryne oss på.

Det er Fram Oslo som vil stå for produksjonen av oppbevaringsboksene. Dato er foreløpig ikke satt.