– Vi går en spennende høst i møte

Premien for Årets Nykommer på 100 000 kroner kommer godt med når Guro Midtun og Siri Line går inn i sitt viktigste år hittil som designere.

Fornøyde med penger og kontrakt i lomma
© Jørgen Lie Furuholt

Når Siri Line (25) og Guro Midtun (25) går inn i høsten på deres siste år som designstudenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus, vet de at dette blir det viktigste og forhåpningsfullt travleste året i design-karrieren deres hittil. Det har på sett og vis allerede startet. Da de stilte opp på Stockholm-messen tidligere i år fikk de nemlig napp hos en dansk produsent, og videreutviklingen av prototypen deres Stable er allerede i gang. Men hvilken produsent det er snakk om får vi ikke vite. Ikke riktig ennå ihvertfall.

Vi har skrevet under på vår aller første kontrakt. Etter Stockholm-messen fikk vi en telefon fra Danmark, men vi får ikke lov til å si så mye mer ennå. Går alt etter planen, vil Stable være i butikk i starten av 2018, forteller jentene.

Siri Line, til venstre, og Guro Midtun går produktdesign-studiet sammen og jobber også som designduo med Studio Føy, som er designstudioet de opprettet i fjor høst. Navnet «Studio Føy» ble til da jentene så på hva som kjennetegner hvordan de jobber.

– En viktig del av samarbeidet vårt er hvordan vi klarer å føye ideene våre sammen. Vi kan diskutere og være veldig uenige under en prosess, for så å bli enige til slutt. Vi ønsker å føye til nye historier, produkter og ideer til studioet, forklarer designerne.

– Det er en ekstremt krevende bransje!

En lysestake som kan stables
© Jørgen Lie Furuholt

Guro og Siri har laget lysetaken som kan stables slik du ønsker og skaper ulike uttrykk med forskjellige former og farger. Nå er Stable satt i produksjon.

Vi har det så gøy i designprosessen. Ideen vi jobber med kan være helt urealistisk i starten, og så bli mer håndterlig etterhvert, forteller Siri Line og Guro.

Produktene deres kjennetegnes med de nordiske materialene og samtidig lekne uttrykket designen har.

– Vi liker å bruke treverk og ull, og ikke minst bygge opp en historie rundt produktene vi lager, forteller Guro og Siri.

Flamingo- krakk med strekt hals
© Studio Føy

Flamingo-krakken var også med på Stockholm-messen i februar og fikk mye oppmerksomhet.

– Det er mange som synes Flamingo-krakken er morsom. Det virker som det er historien og uttrykket folk liker, sier Guro.

Krakken har i likhet med flamingoen lange tynne bein og en lang hals som strekker seg ned mot vannet for å drikke.

Vil du se den live, og kanskje ta og føle litt på den, står den som en del av Tendens-utstillingen på Oslo Design Fair denne helgen.

Få design-nyheter rett i innboksen og meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Vant 100 000 kroner under Bo Bedre Designpris
© Fredrikke Wiheden

Med sitt aller viktigste år i vente hjelper det å ha vunnet 100 000 kroner. Pengene er en del av premien Studio Føy fikk for prisen Årets Nykommer under Bo Bedre Designpris, og ble gitt av Oslo Design Fair.

– Som Norges viktigste arena for design er det viktig for oss å hjelpe unge designere på veien videre, og det er derfor veldig naturlig for oss å gi denne premien, sa kreativ direktør for Oslo Design Fair Grete Sivertsen under utdelingen.

Ikea delte også ut 100 000 kroner til Årets Talent som gikk til disse to jentene!

Det er den første prisen Guro og Siri har fått og det betyr mye for dem å få denne anerkjennelsen der de er nå. Pengene skal de bruke på å stille ut produktene sine på messer. Først Stockholm-messen i februar og så muligens Milano-messen til våren.

– Det koster mye for frakt, stand og opphold, men det er et viktig sted å være for å komme i kontakt med produsenter og møte folk i bransjen. Det blir spennende å se hvor vi står om et år, men vi håper å ha ett eller to produkter til ute, forteller Guro og Siri i Studio Føy.