Vant 100 000 kr og tittelen årets talent

Med de keramiske koppene Tenaci ble Lena Runnestø 100 000 kroner rikere etter å ha blitt kåret til årets talent av Ikea!

Evnet å berøre
© Helene Bye

For andre året på rad delte Ikea ut sin egen pris under Bo Bedre Designpris, og vinneren Lena Runnestø gikk seirende ut som årets talent!

Hun ønsket å skape en opplevelse gjennom et hverdagsrituale, og koppene Tenaci er formgitt for å berøre sansene dine. Med ulike, uthevede mønstre inspirert av naturen skal det være lettere å være tilstede i øyeblikket når du bruker koppene.

– **Med flere forskjellige uttrykk gir det vinneren et mer personlig preg, både visuelt og emosjonelt. Juryen var spesielt begeistret for måten produktet er presentert på. Fordelene og følelsene produktet gir vises tydelig og vi får lyst til å kjøpe det**, konkluderer landssjefen i Ikea Norge, Clare Rogers, med før hun tildeler en overveldet og ydmyk Lena Runnestø den storslåtte prisen med 100 000 kr i premie.

Les om kriteriene for prisen og alle de nominerte her.

Betyr mye

– Jeg fortsatt litt i sjokk, men dette er kjempespennende og gøy! Prisen betyr utrolig mye, og gir meg fantastiske muligheter.

Hva pengene skal gå til er ikke avgjort enda, for det er mye hun kunne tenke seg å gjøre. I tillegg til at det kan hjelpe henne å realisere andre prosjekter, og å bygge ut nettverket sitt ved å reise på aktuelle messer har hun også veldig lyst til å videreutvikle Tenaci. Drømmen om et internship i utlandet vil også kanskje kunne realiseres.

– Da vil i så fall disse pengene komme godt med!

I forkant av nominasjonen vurderer Ikea kandidater på bachelornivå ved flere høyskoler, der Ikeas kriterier om demokratisk design vektlegges i utvelgelsen. De nominerte skal helst kombinere form, funksjon, bærekraft, kvalitet og pris i ett og samme produkt. Lena selv er opptatt av bærekraft og kvalitet, like mye som estetikk og brukeropplevelse når hun designer.

– Akkurat nå lærer vi mye om bærekraft og praksisbasert forskning på skolen, så det blir spennende å se hva som kommer ut av det.

ikea kopp
© Lena Runnestø

Juryen likte spesielt godt hvordan Lena Runnestø har presentert koppene i bilder, som gjør at hun evner å få frem det emosjonelle aspektet i produktet.

En livsstil
© Helene Bye

Lena tar nå en mastergrad i produktdesign ved OsloMet (Oslo Metropolitan University). På spørsmål om hva hun gjør når hun ikke designer eller skaper noe er svaret klart:

– Studiene er ganske krevende, ofte med lange dager på skolen, så det blir ikke tid til så veldig mye annet egentlig. Det blir en livsstil, og selv om det er mye jobb så er det også toppen av lykke!

Julie Moene som også var nominert i samme kategori, gratulerte Lena med prisen.