BO BEDRE Designpris 2022: Årets Tilbehør

Prisen gis til et produkt som løfter og tilfører interiøret «det lille ekstra» – og som i seg selv har det lille ekstra når det gjelder kvalitet og uttrykk.

BO BEDRE Designpris 2022

For fjortende år på rad er det endelig tid for å hylle norsk design og norske formgivere. Vi har samlet troppene og er klare for å sørge for at de fantastiske talentene der ute får hederen de fortjener. Vi har også fått med oss et knippe samarbeidspartnere som er like opptatt av å fremme norsk design som oss. Våre to hovedsamarbeidspartnere er Oslo Design Fair og Polestar, og sammen skal vi lage tidenes fest i Oslo i september! Lundhs er også med og har laget de flotte plakettene av nasjonalsteinen larvikitt som vinnerne får tildelt. Vinnerne av BO BEDRE DESIGNPRIS 2022 kåres av en profesjonell jury og avsløres på bo-bedre.no etter prisutdelingen.

Prisen for Årets Tilbehør gis til et produkt som løfter og tilfører interiøret «det lille ekstra» – og som i seg selv har det lille ekstra når det gjelder kvalitet og uttrykk.

Scandi Lux av Anderssen & Voll for Fjordfiesta

Scandi Lux er en pute designet av Anderssen & Voll for Fjordfiesta. Puten er utformet helt spesielt til Scandia-stolen og laget for å gi et ekstra lag komfort. Scandi Lux kan tas av og på etter behov, og fås i fem ulike tekstiler og svart- og konjakkfarget skinn. Et perfekt supplement til en norsk klassiker!

Skave av Ytre for Fram Oslo

Den lille oppbevaringsboksen Skave er designet av Ytre for Fram Oslo. I designprosessen har den designtrioen latt seg inspirere av vestlandske byggeskikker. Skave er en hyllest til kulturarven og håndverket, og designen er tradisjonell og ny på samme tid. Med Skave ble Ytre i 2021 kåret til vinnere av Fram Oslo x Håndverk+ sin årlige designkonkurranse, og stakk i tillegg nylig av med studentprisen under NYCxDESIGN Awards.

Kyst av Kibun/Hvass&Hannibal for Hjelle

I samarbeid med Hjelle har Hvass&Hannibal designet en lekker putekolleksjon inspirert av eksotiske landskap, og resultatet er lekent og særegent. Et perfekte tilbehør dersom du har lyst på litt mer farge i interiøret. Putene er laget i vevd ull fra Innvik/Kvadrat og Kristina Aas.

Rundkast av Andreas Bergsaker for Fram Oslo

Rundkast er et lite, vegghengt hylleskap designet av Andreas Bergsaker for Fram Oslo. Skapet er en nytolkning av det såkalte bostkast – et oppbevaringsskap som var vanlig på små og store gårder på 1700-tallet, hvor det fungerte som datidens baderomsskap. På undersiden er det fire praktiske kroker til oppheng og bak det sirkelrunde frontpanelet skjuler det seg to små hylleplater hvor du kan legge lommebok og nøkler.

Korg av Paolo Lucidi og Luca Pevere for Nedre Foss

Korg er et lite fat i keramikk designet med et håndtak som gjør den enkel å flytte rundt – akkurat som en kurv. Til tross for den enkle designen er Korg et uttrykksfullt objekt med en særegen karakter som gjør at det står fint, også helt alene.