BO BEDRE Designpris 2022: Årets Produsent

Prisen gis til en norsk bedrift som bruker design som et strategisk virkemiddel for å bygge sin profil og forretningsvirksomhet, og som bidrar til å fremme norsk design nasjonalt og internasjonalt.

BO BEDRE Designpris 2022

For fjortende år på rad er det endelig tid for å hylle norsk design og norske formgivere. Vi har samlet troppene og er klare for å sørge for at de fantastiske talentene der ute får hederen de fortjener. Vi har også fått med oss et knippe samarbeidspartnere som er like opptatt av å fremme norsk design som oss. Våre to hovedsamarbeidspartnere er Oslo Design Fair og Polestar, og sammen skal vi lage tidenes fest i Oslo i september! Lundhs er også med og har laget de flotte plakettene av nasjonalsteinen larvikitt som vinnerne får tildelt. Vinnerne av BO BEDRE DESIGNPRIS 2022 kåres av en profesjonell jury og avsløres på bo-bedre.no etter prisutdelingen.

Prisen for Årets Produsent gis til en norsk bedrift som bruker design som et strategisk virkemiddel for å bygge sin profil og forretningsvirksomhet, og som bidrar til å fremme norsk design nasjonalt og internasjonalt.

Odd Standard

Odd Standard var en av de første produsentene som begynte å lage unike servisekonsepter på bestilling, men nå ser plutselig restauranter fra hele verden mot den lille Stavanger-baserte mikroprodusenten. Odd Standard drives av Constance Kristiansen og Tonje Sandberg, og alt de produserer er laget for hånd. De arbeider stort sett med keramikk, og kreasjonene er særegne, lekne og ofte med en uventet vri.

Minus

Med ny teknologi, lokal produksjon og lokale materialer har møbelprodusenten Minus mål om å sette en ny standard for møbelproduksjon. Med stolen Minus er ambisjonen å lage en stol med verdens beste miljøregnskap

Nedre Foss

Nedre Foss ble grunnlagt av Torbjørn Anderssen og Espen Voll i 2009 og har etter hvert etablert seg som en solid produsent. Studioet er dypt forankret i skandinavisk designtradisjon, og alt Nedre Foss produserer er designet med en intensjon om at hvert objekt skal vare i 100 år. Og varig design, det liker vi!

Fjordfiesta

Fjordfiesta ble grunnlagt i 2004 av arkitekt Pål Lunder og har som mål å fremheve det aller beste ved skandinavisk design. Utover å samarbeide med nye designere arbeider Fjordfiesta også med å relansere klassiske ikoner fra norsk designhistorie. En stor og viktig muskel for norsk design!

Essei Design

Essei ble grunnlagt av Live Brekke i 2020, men har allerede gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Med både norske og internasjonale designere på laget skaper Essei spennende og tidløse designobjekter. Alt produseres for hånd med utgangspunkt i tradisjonelle håndverks-teknikker.