Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

BO BEDRE Designpris 2021: En storslått feiring av norsk design

Nok en gang har Bo Bedre samlet Norges fremste designere og produsenter til en spennende prisutdeling og fest med høy stemning! Bli bedre kjent med vinnerne og se bildene fra kvelden.

For trettende gang har Bo Bedre Designpris gått av stabelen, og for en kveld det ble! Etter en lang periode med digitale eventer var gleden over å kunne samles igjen stor, og feststemningen deretter. I år foregikk den høytidelige prisutdelingen på Det Gamle Biblioteket i Oslo, som sto som en verdig og historisk ramme rundt feiringen.

Sammen med våre samarbeidspartnere Oslo Design Fair, Det gamle Biblioteket og Lundhs hyllet Bo Bedre landets beste designere, kunsthåndverkere og produsenter etter alle kunstens regler.

© Birgit Fauske - Spente gjester mingler utenfor Det gamle Deichmanske bibliotek - nå starter festen!

© Birgit Fauske - Gamle kjenninger: Årets Designer 2019 Kristine Five Melvær (i sort).

© Birgit Fauske - Vestres CEO Jan Christian Vestre.

© Birgit Fauske - Poppy Lawman - vinner av Årets Nykommer under Bo Bedre Designpris 2019.

© Birgit Fauske - God stemning i salen hvor spente gjester og nominerte var samlet.

© Birgit Fauske - Lundhs hadde for sjette år på rad utformet plakettene vinnerne fikk med seg hjem, i nasjonalsteinen larvikitt – som er over 300 millioner år gammel.

Nydelige buketter til vinnerne fra Blomsterhagen på Abildsø.

© Birgit Fauske - Dagny Thurmann-Moe fra Koi Fargestudio var på plass.

© Birgit Fauske - Jurymedlemmer: Dr. Denise Hagströmer, seniorkurator for design og kunsthåndverk på Nasjonalmuseet og stylist Kirsten Visdal.

© Birgit Fauske - Anderssen & Voll vant "Årets Tilbehør" med lysestaken Nunatak som de har designet for Nedre Foss.

Årets Tilbehør gikk til Anderssen & Voll lysestaken Nunatak som de har designet for Nedre Foss.

Juryens begrunnelse lød som følger:

– Prisen går til et produkt det opplagt har vært gøy å lage. Hånden og mennesket bak den har vært tydelig involvert, og resultatet er vilt og grenseløst.

Juryen ser med glede at et produkt som opprinnelig kunne holdt seg i kunsthåndverkkategorien er satt i serieproduksjon, og dermed er tilgjengelig for flere – uten å miste sine håndverksmessige kvaliteter. Produktet står godt for seg selv, og er et blikkfang i rommet. Det oppleves tidløst, men er samtidig rotfestet i historien.

© Birgit Fauske - Andreas Engesvik og Daniel Rybakken mottar prisen for Årets Møbel.

Årets Møbel gikk til sofaen Arbour av Andreas Engesvik og Daniel Rybakken for Hay.

Juryen begrunnet valget blant annet med at "Prisen går til et møbel som tar tidsånden på kornet. Det er lite pretensiøst og helt ærlig, både hva gjelder konstruksjon og materialvalg. Formspråket er tydelig forankret i skandinavisk designtradisjon, samtidig som det arketypiske uttrykket er fristilt tid og sted."

© Birgit Fauske - Magnus Pettersen fra duoen Pettersen & Hein mottok "Årets Kunsthåndverk" for de glaserte betongvasene i serien "Superbloom". Prisen ble utdelt av kunst- og motehistoriker og journalist Ragnhild Brochmann.

Årets Kunsthåndverk gikk til Superbloom av Pettersen & Hein.

– Når vi skal kommentere de merkelige tidene vi nå lever i, står Årets kunsthåndverk som en pådriver for positivitet og frodighet, sa juryen og fortsatte:

–Objektet strutter av optimisme, noe vi trenger akkurat nå. Produktet er født av en lyst til å utgjøre en forskjell, til å spre glede og ikke minst: overraske litt – akkurat som naturfenomenet det er oppkalt etter.

© Birgit Fauske - Direktør Jan Christian Vestre mottok prisen for "Årets Produsent" på vegne av Vestre.

Årets Produsent gikk til Vestre.

Vestre sitt inspirerende og forbilledlige engasjement var blant punktene juryen har vektlagt i sin avgjørelse:

– Med mottoet «hvis vi kan, kan alle», viser de vei i et landskap som må gjøres mer tilgjengelig, mer orienterbart for enhver bedrift som ønsker å være relevant i dag, og de gjør det med den største selvfølge, uttalte juryen og Vestre.

– Å bygge verdens mest miljøvennlige fabrikk er en slik selvfølge, noe som gjør at bedriften vinner kategorien for andre gang på kort tid. Fordi dette er motoren som brøyter mark – og vi trenger den.

Den gjeve prisen "Årets Designer" gikk til Danielle Siggerud, som trekker linjer fra arkitekturen inn i produktene sine. Siggerud var dessverre forhindret i å delta på prisutdelingen, men ble representert av sin far som leverte takketalen på vegne av den talentfulle designeren.

Juryen sier om avgjørelsen:

– Årets designer står sterkt i seg selv, har en fin stofflig sans og en godt utviklet materialbevissthet som kommer til uttrykk i karakteristiske og sterke produkter. Designen oppleves både skandinavisk og kosmopolitisk på samme tid, og juryen bruker ord som befriende, raffinert, elegant og sofistikert for å beskrive den.

© Birgit Fauske - Ingrid Bredholt mottok prisen for "Årets Nykommer"

Årets nykommer er Ingrid Bredholdt, som blant annet er en del av duoen bak Galleri Sorgenfri.

Juryen er tydelig imponert over Bredholdts mot og multitalent:

– Årets nykommer evner å tenke nytt, og beveger seg med letthet mellom flere disipliner for å få utløp for sin kreativitet og skaperkraft. Hun har allerede jobbet med store ledende bedrifter og satt sitt særegne preg på disse. Det krever guts å redesigne noen av våre fremste møbelklassikere, og attpåtil kle dem i egendesignet stoff fra en av verdens ledende tekstilprodusenter.

Bo Bedres danske redaktør Erik Rimmer takker Cecilie Molvær Jørgensen for ni år i Bo Bedre Norge; de siste fem av dem i redaktørstolen.

En verdig avslutning

Etter fem år som redaktør og ni år i BO BEDRE har Cecilie Molvær Jørgensen hatt sin siste arbeidsdag for Norges ledende interiørmagasin. Til stående applaus fra et takknemlig publikum takket Jørgensen for seg. Den engasjerte fanebæreren for norsk design og kunsthåndverk har gjort en uvurderlig innsats for å sette Norge på design-kartet og har løftet opp og fremmet norske designere og kunstnere gjennom sin karriere i BO BEDRE. Nå venter nye utfordringer for DOGA.

© Birgit Fauske - Cecilie Molvær Jørgensen fortsetter sitt gode arbeid med å fremme norsk design som rådgiver for DOGA.

Stående ovasjoner fra publikum til Bo Bedres avtroppende redaktør Cecilie Molvær Jørgensen.

© Birgit Fauske - Gjestene fikk med seg den kommende utgaven av BO BEDRE hvor norsk design, naturligvis, er tema.

Håndplukket til deg