© Ida Angvik

Bo Bedre Designpris 2016: Fabelaktig feiring av norsk design!

Kremen av norske designere samlet seg på Sentralen i Oslo for å applaudere frem vinnerne av Bo Bedre Designpris 2016. For en fest det ble!

Designfest
© Ida Angvik

Onsdag 31. august ble Bo Bedre Designpris utdelt for åttende gang. Hele åtte priser ble delt ut i den flotte marmorsalen på Sentralen i Oslo, og ifølge sjefredaktør Åsne Hjukse er dette den beste prisutdelingen noen gang:

– Ikke bare på grunn av lokalene, men også på grunn av innsatsen fra sponsorer og bidragsytere. Vi har dessuten hatt flere nominerte i hver kategori enn noen sinne. Det har vært en vond prioritering, det er fantastisk at det finnes så mye bra norsk design!

– Vi trodde ikke vi skulle vinne!

Lampesuksess
© Ida Angvik

Alle vinnerne fikk en flott plakett laget av larvikitt – Norges nasjonalstein – produsert av Lundhs. Første vinner opp på scenen var Northern Lighting, som vant prisen for årets produsent.

– Vi trodde ikke vi skulle vinne, så vi stod langt bak, sa en glad Ove Rogne da de endelig kom opp for å motta prisen.

Dansk designer
© Ida Angvik

Mette Hay er en av grunnleggerne i danske Hay, og har bidratt til å sette skandinavisk design på verdenskartet. Hun delte ut prisen for beste tilbehør, som ble vunnet av Kristine Melvær Five for såpekoppen Soap Dish.

Fornøyd vinner
© Ida Angvik

– Årets tilbehør har vært en av de vanskeligste kategoriene å avgjøre en vinner i. Juryen har argumentert og diskutert, og i denne kategorien var det også flest bidrag, sa redaktør Åsne Hjukse i Bo Bedre.

Anders Danielsen Lie var utdeler

Årets kunsthåndverk
© Ida Angvik

– Jeg har ikke noen spesiell kompetanse på design, men jeg er omgitt av kvinner med både kompentanse og sterke meninger om temaet, fleipet skuespiller Anders Danielsen Lie, som er gift med supermodellen Iselin Steiro.

Som hovedrolleinnehaver i filmen «Oslo, 31. august« var han en naturlig prisutdeler for Bo Bedre Designpris 2016, som gikk av stabelen på nettopp denne datoen.

Prisen for Årets kunsthåndverk gikk til designduoen og samboerparet Pettersen & Hein. Magnus Pettersen mottok prisen for dem begge, siden kona Lea Hein var hjemme med deres nyfødte sønn.

– Lea sendte meg en sms med hva jeg skulle si hvis vi vant. Jeg skulle si takk for stemmene, og hvis jeg ikke husket det, skulle jeg bare si «tusen, tusen takk» – og ikke mer, sa en lykkelig Magnus Pettersen.

Hurra!
© Ida Angvik

– Da juryen skulle avgjøre vinneren av Årets møbel, ble temperaturen høy. Vi hadde lange diskusjoner, og måtte ta pauser fra jurymøtet, forteller redaktør Åsne Hjukse.

Vinnermøbelet ble den polstrede lenestolen Bollo – som har et svært karakteristisk utseende.

LES MER om stolen Bollo her!

– Tusen takk! Det er jo fantastisk at man kan vinne en pris for en så rar stol, uttalte vinner Andreas Engesvik.

– Jeg planla å vinne denne neste år!

Årets designer
© Ida Angvik

Daniel Rybakken er en av Norges mest meritterte designere. Han har gjort stor suksess i utlandet og vunnet de fleste prisene som kan vinnes i designfeltet – men dette er første gang han kåres til Årets designer av Bo Bedre.

– Jeg har blitt litt avhengig av å vinne priser! Men siden jeg jobber langsiktig og sakte med noen ganske få prosjekter, har jeg aldri vunnet Årets designer. Jeg hadde egentlig siktet meg inn på vinne denne til neste år, for da kommer det mange spennende ting – så bare inviter meg igjen, spøkte Daniel Rybakken, som også vant prisen for Årets lampe.

Stor stas
© Ida Angvik

Den siste prisen som ble delt ut gikk til Årets nykommer. Her fikk vinneren ikke bare en plakett, men også et stipend på 100 000 kroner, sponset av Oslo Design Fair.

– En stor takk til kjæresten min, som alltid har mer penger enn meg! Prispengene skal gå til nye, spennende prosjekter, lovet nykommer Falke Svatun.

Trendutstilling
© Ida Angvik

Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun, fortalte om de nye trendfargene som dannet bakteppet for de vakre utstillingene.

Utstillingene viste også fram flere av designobjektene som vant priser under utdelingen – blant annet stolen Bollo, såpekoppen Soap dish og lampen Secant.

Se alle prisvinnerne her!

Stylister
© Ida Angvik

Superstylistene Kråkvik & D'Orazio stod bak de flotte utstillingene på Bo Bedre Designpris 2016.

God stemning
© Ida Angvik

Etter prisutdelingen lød smellet fra flerfoldige flasker musserende. Designfolket koste seg og gratulerte vinnerne – og nøt lekre tapas fra buffeten.

Ingen fest uten ...
© Ida Angvik

Alle festdeltakerne fikk velfylte goodiebags med seg hjem, med gaver fra sponsorene av Bo Bedre Designpris 2016.

Takk til Jotun Lady, Oslo Design Fair, Lundhs, Iittala, Mester Grønn og alle de andre sponsorene for å ha bidratt til en strålende feiring av fremadstormende norske designere!