Årets fantastiske feiring av norsk design

Bo Bedre har igjen samlet Norges fremste designere og produsenter til prisutdeling og fest – med høy stemning!

Designprisutdeling midt i byen
© Helene Bye

For tiende gang gikk Bo Bedre Designpris av stabelen – denne gang på en spesialbygget scene midt på Youngstorget i Oslo. Med samarbeidspartneren vår Ikea ble det en fantastisk hyllest til våre beste, norske designere, formgivere og produsenter!

Se alle de nominerte i de ulike kategoriene her.

© Yrjan Sundfør Rodrigues

Ikea iscenesatte utstillingen med kulisser der de nominerte produktene var stilt ut.

God stemning
© Yrjan Sundfør Rodrigues

Før selve prisutdelingen serverte Ikea også deilig mat og drikke til alle gjestene i det fine været.

© Yrjan Sundfør Rodrigues

Gjestene kunne finne seg til rette i ulike soner Ikea hadde satt opp for anledningen før utdelingen og festen ble sparket i gang!

Vinnerne skal kåres
© Yrjan Sundfør Rodrigues

Da Bo Bedres redaktør Cecilie Molvær Jørgensen endelig åpnet utdelingen foran et spent publikum snakket hun om den formidable utviklingen norsk design har hatt de siste ti årene, og dermed hvor skyhøyt nivået er også i år.

– Nok ein gong har det vore frykteleg vanskelig å velge ut dei nominerte, og ikkje minst å finne berre ein vinnar i kvar kategori. Men takka vere ein veldig dyktig jury har vi klart det!

Juryen bestod av: Dr. Denise Hagströmer, seniorkurator for design og kunsthåndverk på Nasjonal-museet, Alessandro D’Orazio, stylist og eier av Kollekted by, Runa Boman, eier og daglig leder av Norway Designs, Øystein Austad, tidligere partner og designer i StokkeAustad, nå Design Manager i Flokk, og Cecilie Molvær Jørgensen,__redaktør i Bo Bedre.

I år vant de!
© Yrjan Sundfør Rodrigues

Thomas Jenkins & Sverre Uhnger stakk av med seieren i kategorien årets lampe med Tangent! Lampen var nominert i samme kategori i fjor, men da som prototype. Når den nå er satt i produksjon av italienske Pallucco gikk den til topps.

– Og få jobbe med en så anerkjent produsent som Pallucco er veldig gøy. Vi vil takke alle som har omtalt lampen, de som har brukt den i prosjekter og vist den frem. Tusen takk! avsluttet Thomas Jenkins i takketalen.

Sigve Knutson ble årets designer
© Helene Bye

Arkitekten David Thulstrup delte ut den gjeve prisen årets designer til Sigve Knutson for sitt spennende og originale formspråk. Tross sine unge alder, ble han av juryen erklært som svært viktig for designfeltet. Jubelen stod i taket i det Knutson gikk for å ta imot prisen, noe som tyder på at publikum selv var samstemt enige i avgjørelsen! Sigve Knutson takket for all støtte han har fått, og at han har blitt tatt så godt imot.

Prisene som vinnerne mottok er laget av Norges nasjonalstein larvikitt, produsert av Lundhs.

Aula ble årets nykommer
© Helene Bye

Til stormende applaus gikk Marie Sagen og Sara Gretteberg opp for å motta Aulas pris – noe overveldet. I tillegg til tittelen årets nykommer, mottok duoen også 100 000 kr i premie fra Ikea!

– Dette var helt uventet! Tusen takk for at dere tror på oss, og takk til Ikea – vi lover å ikke skuffe noen av dere, brøt Marie Sagen ut.

Det takket spesielt støttespillere som stylist og kurator Kirsten Visdal og fotograf Espen Grønli, tydelig rørt over deres engasjement.

© Helene Bye

Sara Gretteberg og Marie Sagen er stolte, og noe overveldet, over prisen Aula mottok.

Dere avgjorde
© Helene Bye

Årets leserpris, som ble stemt frem av dere lesere, gikk til sofaen Niu, designet av Hallgeir Homstvedt for Hjelle! Cecilie Molvær Jørgensen delte selv ut prisen:

– Vinnarproduktet omtalast som generøst, omsluttande og komfortabelt med ein dynamisk karakter og nøye gjennomtenkte detaljar. Det er trygt og innbydande, og ikkje minst fleksibelt med mange moglegheiter. Faktisk kan ulike delar kombinerast til å danne eitt heile, nesten slik ein fugl dannar redet sitt. Og det er her formgjevaren har funne ideen til sofaen – og det katalanske namnet, som betyr nettopp rede.

Se alle de nominerte til Årets lesepris her.

Hun vant også 100 000 kr!
© Yrjan Sundfør Rodrigues

Ikea kåret i år igjen årets talent, og prisen gikk til en takknemlig og rørt Lena Runnestø og keramikkoppene Tenaci! Hun ble også tildelt 100 000 kr av Ikea. Dette er andre året Ikea kårer årets talent under Bo Bedre Designpris.

Les mer om Ikeas nominerte her.

Vi gratulerer!
© Yrjan Sundfør Rodrigues

Vinnergjengen ble samlet på scenen for en siste runde med applaus! Vestre ble årets produsent, mens Krysset, designet av Fredrik A Kayser og produsert av Eikund, ble årets relansering! Vera & Kyte mottok prisen for årets tilbehør med lysslukkerserien Apex for OTHR og Pedestal Plate fra Odd Standard ble årets kunsthåndverk. Stolen Pavilion designet av Anderssen & Voll for &tradition ble tildelt prisen årets møbel.

Alle vinnerne og tilhørende jurybegrunnelser kan du lese om her!

Utstillingen går videre
© Helene Bye

Dessverre er utstillingen fra prisutdelingen allerede tatt ned, men har du lyst til å se noe av det beste innen norsk design kan du den 6 september ta turen til The Thief på Tjuvholmen i Oslo. Der åpner utstillingen New Norwegian Design, kuratert av Ragnhild Grytten i Noord, som vil vise mange av de samme objektene og møblene som vi viste frem her. Utstillingen står ut oktober!

© Helene Bye

De fantastiske lysestakene Kapp designet av Noidoi er noe av det du vil kunne se på utstillingen New Norwegian Design på designhotellet The Thief i Oslo fra 6 september.

© Yrjan Sundfør Rodrigues

Etter prisutdelingen feiret en feststemt gjeng videre!

© Helene Bye

Og det var flere som ville gratulere årets designer!

© Yrjan Sundfør Rodrigues

Før de gikk kunne gjestene ta med seg et bærenett fra Ikea med blant annet deilig håndsåpe fra Rituals, Jotuns nyeste fargekart og økologisk tøyvaskemiddel fra C.