I denne herskapsleiligheten i København er det høyt under taket

Velkommen til et hjem med stor takhøyde! Familien Busks leilighet er full av personlige skatter.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Det er høyt under taket på mer enn én måte hjemme hos familien Busk i København.

Stukkaturen og den grålige fiskebens-parketten var noe av det Stine og Henrik falt for ved den herskapelige leiligheten. Fra stuen ser man ut mot en mellomgang med et venetiansk speil.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

10 år gamle Nuka og Savannah på sju får ta stor plass, og det er ikke så farlig om det blir tegnet bitte litt på møblene:

– Det er det som gir hjemmet vårt karakter. Her skal det være plass til å leke og slappe av, og møblene bør helst være brukte og se litt slitte ut. De forteller jo en historie om det livet som er levd, mener Stine Busk.

Spisestuen er holdt i en minimalistisk stil for å fremheve den vakre stukkaturen i taket. Unntaket er de store bildene av Michael Kvium, samt den prangende kirkelysestaken i vinduet. Den avslappende loungesofaen Togo av Michel Ducaroy for Ligne Roset kan gjestene slange seg i etter middag.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Stilen hjemme hos Stine og Henrik er internasjonal. Den bærer preg av klassiske møbeldesignere, men miksen blir gjort mer personlig med røft treverk og dekorative innslag fra Østen og Frankrike. Paret har kjøpt det meste av interiøret brukt, gjerne på auksjon.

De unike stolene rundt spisebordet stammer fra et gammelt auditorium, og har numre på stolryggene som en artig detalj. Bordet er designet av Charles og Ray Eames, og produseres av Vitra. Den gamle, industrielle taklampen utgjør en fin kontrast til den sirlige stukkaturen.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

– Alt i hjemmet vårt har en funksjon, og møblene bør først og fremst være gode å sitte i. Nips er vi ikke så glade i, og vi forsøker å samle de få pyntegjenstandene vi har i grupper, sier Stine Busk.

Familien har bodd her siden 2009, og paret falt for de mange fine detaljene i den klassiske 1900-tallsleiligheten – som stukkatur i taket, store vinduer og fiskebens-parkett. Bad og kjøkken er blitt behørig modernisert, og skaper en strømlinjeformet kontrast til den gamle herskapsleiligheten.

Det er lett å sette et personlig preg på et hvitt og stramt kjøkken. Veggene er også her prydet av bilder, og kaffekapslene har fått et vakkert gjemmested i noen gamle apotekkrukker med lokk.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

– Vi prøver å holde innredningen enkel, og har blant annet droppet gardiner for å fremheve de fine detaljene i leiligheten, forteller Stine. Her går det mest i farger som svart, hvitt, brunt og grått, og paret har en forkjærlighet for naturlige materialer og støvete jordfarger.

Skoesker og klesstativ utgjør et permanent innslag på hjemmekontoret, så stilen er holdt enkel for å skape ro. Gamle, røffe fabrikklamper er et innslag som går igjen flere steder i parets hjem.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Både Stine og Henrik jobber med klær. Stine driver sitt eget klesagentur, mens Henrik er klesdesigner. På jobbreiser har de hentet hjem eksotiske minner: Myke pledd, en stor samling Buddha-figurer og fine, franske kirkelysestaker.

– Vi vil gjerne omgi oss med ting som vi liker å se på, år etter år, sier Stine.

Enkel eleganse på soverommet. Fargene er holdt i samme palett som ellers i leiligheten. Grålilla velourgardiner fra Rue Verte gir rommet varme. Benken er kjøpt på loppemarked, og de mørkegrå putene er fra Københavnbutikken Studio Oliver Gustav.