Spartansk luksus i newyorkernes feriefavoritt

En gammel potetgård har blitt til et eksklusivt ferieparadis i The Hamptons.

© Vipp
Dn frodige busken over døren ut til hagen gir en følelse av privatliv til tross for den glasskledde fasaden i dette nydelige feriehjemmet i Hamptons. Det er vanskelig å forestille seg at dette en gang var en potetgård, selv om det er noe jordnært og spartansk over materialene som utgjør det grandiose uttrykket.
– Det er ikke mye vi har endret innvendig, forklarer Marcus Wainwright, eieren av klesmerket Rag & Bone. – Vi har beholdt de gamle takkonstruksjonene for å bevare historien i huset.

Taklampen er fra Form Pendants-serien av Form Us With Love for Design House Stockholm, mens fotografiet på veggen er signert Malick Sidibé.

© Vipp
Marcus og familien kjøpte sommerhuset i Bridgehampton på Long Island for tre år siden. Det er her New York-sosieteten drar på ferie når behovet for å bytte ut skyskrapere med sand og surfing melder seg. Ferieboligen er omringet av store busker og majestetiske trær, en frodig og naturlig skillevegg som skjermer fra naboene og gir privatliv. Med hjelp fra en landskapsarkitekt har familien oppdatert uteområdet med en terrasse på 80 kvadratmeter. En innbydende loungeavdeling har fått plass i skyggen av en splitter ny pergola. – Om sommeren bor vi praktisk talt ute, sier Marcus. Trekonstruksjonen i taket er bevart fra den gangen huset var en potetgård.

© Vipp
At er lagt til rette for at man kan leve livet utendørs her. I tillegg til sitteplass rommer utearealet dusj, kjøkken, ovn, peis, et gjesteanneks og en tipi som tar opp til 20 personer. Et svalende svømmebasseng har naturligvis også fått plass i den grønne oasen. Og hvis behovet for større bølger skulle melde seg, er stranden kun en kort spasertur unna.

© Vipp

Kjøkkeninnredningen fra Vipp er frittstående, noe som gjør helhetsinntrykket mindre massivt. Åpne vegghyller bidrar også til det.

© Vipp
Innvendig har familien gått for et rent uttrykk, med en hvit, luftig base og kontraster i tre og stål. Betonggulvet virker svalende på varme sommerdager, og store vinduer og skyvedører i glass gir en naturlig flyt mellom inne- og utesoner. Fra kjøkkenet svinger en skulpturell trapp i stål og tre seg opp til soverommene i andre etasje.

© Vipp
Hvite vegger, hvite møbler og rikelig med naturlig dagslys skaper en avslappende atmosfære, og legger til rette for lange, late dager i deilig feriemodus.
Skyvedørene i glass, og betonggulvet som sømløst sklir over i grå steinheller, visker ut skillet mellom kjøkken og hage.
Sofaen er fra Cassina, teppet er fra Flokati, mens bordet er fra BDDW.

© Vipp
Badet har et svalt og spartansk utrykk, med gulv i betong og stram innredning og tilbehør fra Vipp.

© Vipp
Med stor takhøyde, mye gulvplass og en juvel av en peis, fortsetter luksusfølel­ sen på hovedsoverommet. Viften fra Big Ass Fans sørger for svale netter, skjenken er fra BDDW, mens gulvtep­ pet er fra Flokati. I hjørnet, Barcelona­stolen av Ludwig Mies van der Rohe fra Knoll.

© Vipp

For å gjøre feriefølelsen komplett, har familien fått bygget inn et badekar i forlengelsen av skilleveggen på soverommet. Den hvite kranen glir sømløst inn i den lyse helheten, og med vindu i taket kan man nyte både sol og stjerner og knitring fra peisen.

© Vipp
Huset er helhetlig inn­redet, og materialer i tre, stål og betong går igjen også på barnerommet. Grått teppe på grått gulv gir lunhet uten å bryte med de store linjene. Sengen er fra BDDW.

© Vipp
Sommerhytte, luksushotell ... For noen går det for det samme. For oss andre, som kanskje verken har plass eller budsjett til svømmebasseng i hagen, kan et bilde være alt som skal til for å fremkalle den deilige feriefølelsen. Solsengene er fra Westminster, mens parasollen er fra Tuuci.