Skandinavisk design i skogen

Kjærligheten til moderne skandinavisk design og nordisk natur vokste seg stadig sterkere for Paula, i løpet av mange år i utlandet. Da drømte hun om nærheten til naturen - nå lever hun drømmen.

Nordisk drømmehjem
© Jasper Carlberg, levert av Dinesen

Paula og Petteri ville etablere noe nytt sammen, og bestemte seg for å bygge noe som foreløpig er et feriehus. Her er det nok plass til at deres fem aktive barn kan leke uforstyrret, og til at både voksne og barn kan trekke seg litt tilbake. Og det er nok plass til at barna kan ta med venner etterhvert, og med tiden forhåpentlig komme på besøk med egne familier. Huset er tegnet av det finske arkitektkontoret Plusarkkitehdit, og ble valgt akkurat fordi de mestrer kombinasjonen av den moderne livsstilen og den nordiske estetikken, akkurat slik Paula og Petteri hadde sett det for seg i drømmene.

  • Det beste her er alle årstidene, forteller Paula. - Vi ville ha lyset og den vakre utsikten inn alle steder det var mulig.

Se bildene fra det vakre huset på de neste sidene.

Vakre materialer
© Jasper Carlberg, levert av Dinesen

Nordisk design preger hele huset. Stuebordet og hyllene er av Dinesen-plank, mens lampene er fra finske Secto. Paula hadde klare tanker om hvordan hun ville at rammen rundt livet deres skulle være.

  • Det startet nok med at jeg forelsket meg i Dinesen. Plankene, altså. Jeg ville ha et skandinavisk hus. Derfor ville vi ha de store plankebordene tegnet inn i vegger og gulv fra starten. Sammen med det lyse naturlige treverket ville vi ha masse filt, lin og ull. Noe veldig lett og luftig, og noe mer robust.
Smarte, skjulte løsninger
© Jasper Carlberg, levert av Dinesen

Både glass og tv er skjult bak skapdører, og går i ett med veggen.

Nydelig utsikt ved spisebordet
© Jasper Carlberg, levert av Dinesen

Spisebordet er også bygget av Dinesens plankebord, og går nydelig i ett med gulvet. Utenfor kan man skimte utekjøkkenet, sommerens samlingspunkt.

Åpent kjøkken i egen sone
© Jasper Carlberg, levert av Dinesen

Kjøkkenet er tegnet og bygget av finske Saari. Endeveggen på kjøkkenøya er kledd med de samme gulvplankene. Det gir en tydelig innramming av sonen.

Familien samles rundt bordet
© Jasper Carlberg, levert av Dinesen

Det er plass til "alle" rundt spisebordet, som er plassert mellom stuen og kjøkkenet.

Fint familiebad
© Jasper Carlberg, levert av Dinesen

Det er plass til mange på badet. Den store vasken med dobbel armatur er en praktisk løsning med mange barn i hus.

Soverom med sjøutsikt
© Jasper Carlberg, levert av Dinesen

Soverommet er plassert ut mot utsikten, der veggene er av glass. Her trenger man ikke være engstelig for innsyn, med sjøen som nærmeste nabo.

Sauna, selvfølgelig!
© Jasper Carlberg, levert av Dinesen

Fra saunaen er det bare å ta løpefart fra døren og rett ut i sjøen Päijänne. Saunaen ligger bare 12 meter fra vannet, mens hovedhuset ligger like bak.

Saunaen er en selvfølgelighet i Finland. Det er lett å forstå at det kan bli en vane, når den kan nytes på denne måten!