Se det lekre hjemmet til motedesigneren

- Jeg tenker veldig langsiktig når jeg kjøper noe, jeg vil ikke ha mange unødvendige ting, sier Åsa Stenerhag.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Motedesigner Åsa Stenerhag har ikke designet bare klær for Filippa K, men også kunsten og flere av møblene i sitt eget hjem.

Møblene er enkle og grafiske, men får et lunt uttrykk med testiler i varme nyanser. På veggen står kunstverk oppå hverandre, og lager en avslappet og ledig stemning.

Lenestolene Bachelor er designet av Verner Panton for Fritz Hansen, gulvlampen MFL-1 er designet av Serge Mouille, og rispapirlampem Akari: 1A er av Isamu Noguchi for Vitra. Sofaen er fra Ikea.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Åsa er opptatt av at design skal være noe varig. Hun har innredet med utvalgte designmøbler, bruktfunn og objekter plukket opp på reiser.

  • Jeg tenker veldig langsiktig når jeg kjøper noe, jeg vil ikke ha mange unødvendige ting. Jeg liker en ren og enkel base, da kan man også ha det gøy med å mikse og matche, forteller hun.

  • Jeg liker mønster og objekter fra naturen, og har ofte med meg trebiter eller stein med interessante former tilbake fra reiser.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Kunsten på veggen har Åsa laget selv. Fargene, formspråket, enkeltheten, det taktile...ah, det er bare lekkert, og inspirerer oss til å teste egne kunstferdigheter med pensel, papp og papir.

Fotografiet på gulvet er signert Julia Hetta, lysestaken på boret er fra Georg jensen, og vasen Ekollon er designet av Estrid Ericson for Svenskt Tenn. Stolene er designet av Friso Kramer.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Bygningen hun bor i er fra skiftet mellom 1920- og 1930-tallet, og den eneste endringen Åsa gjorde når hun flyttet inn var å sette inn nyt kjøkken.

Den nye HTH-innredningen med benkeplate i marmor er mer plassbesparende enn det gamle, som hun solgte videre på nettet. De grafiske bildene har hun selvfølgelig laget selv.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Store vinduer fyller nesten hele veggen i oppholdsrommet, og slipper inn rikelige mengder dagslys. Et tynt, hvitt gardim gir mulighet for å skjerme for innsyn uten lyset forsvinner.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Fiskebensparketten i leiligheten er et kunstverk i seg selv, men overalt finner vi skatter.

Det skulpturelle skapet med intersiadører er en antikvitet. Skålen i svart og hvitt er designet av italienske ettore Sottsass for Bitossi Ceramiche, mens Åsas egen kunst ptryder veggen bak.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Tekstiler, tegninger og utklipp uten rammer lager heller ingen hull i veggen! Enkelt å henge opp, enkelt å bytte ut.

Skrivebordet på arbeidsrommet er to kryssfinerplater på bordbein fra Ikea.

Skrivebordslampen Modell 613 er designet av Paolo Rizzatto for Arteluce, og lenestolen Executive Arm Chair er designet av Eero Saarinen for Knoll.