Nytt funkishus med gamle klassikere

Nye hus er ikke upersonlige! Se hvordan familien i Trondheim har skapt et lunt hjem i sitt moderne hus.

Stilsikker familiebolig 
© Anniken Zahl Furunes

Rene linjer og hvite overflater gjør at de mange designklassikerne kommer til sin rett i det moderne familiehuset på Høiseth i Trondheim. De gule detaljene fra Hay understreker stemningen. Sofaen i skinn er fra Bolia, og komplimenteres av to hvite Barcelona-stoler designet av Mies Van Der Rohe. Gyngestolen, designet av ekteparet Eames, er fra Vitra. Gulvlampen Panthella kommer fra Louis Poulsen.

Nytt funkishus 
© Anniken Zahl Furunes

Huset er bygget i en modernistisk stil, med rette linjer og vinduer som sørger for å gi godt med naturlig lys utenfra. Om sommeren fungerer plattingen ute som en forlengelse av arealet inne.

Bondemøbler møter designmøbler 
© Anniken Zahl Furunes

Bordet i spisestuen er et familieklenodium. Stolene er Arne Jacobsens velkjente Syver, og den majestetiske lampen Konglen er fra Louis Poulsen. Det abstrakte maleriet er av den lokale kunstneren Kari Margreta Vikki.

Rom for hele familien 
© Anniken Zahl Furunes

Kjøkkenet med stuen er det rommet som blir brukt mest. Her gjør barna lekser, og familien lager og spiser mat sammen.
PH Kulen fra Louis Poulsen gløder over trappegangen som en fullmåne. I forgrunnen ses den skulpturelle lysestaken fra Muuto på en svart skjenk fra Montana. Kjøkkenet er fra danske Boform. Det har slette hvite overflater, noe som gir et ryddig og rolig inntrykk. Benkeplaten er i corian, med underlimt vask i stål. I bakgrunnen skimtes en knallgul fruktskål fra Muuto.

TV-stue 
© Anniken Zahl Furunes

Familierommet i underetasjen er stemningsfullt og lunt. To skinnsofaer fra Ikea får selskap av to Eames loungestoler rundt bordene fra Hay. De lilla putene og teppet er også fra Hay.

Bad på soverommet 
© Anniken Zahl Furunes

Baderommet ligger som en opplyst åpen boks bak parets soveværelse. En utrolig spennende løsning! Over sengen er
en leselampe fra Louis Poulsen, og sengetøyet er Marimekko.

Bad i en boks 
© Anniken Zahl Furunes

Det melkehvite badet med en massiv benkeplate i corian er fra danske Boform. Den åpne løsningen gir et luksuriøst særpreg til rommet.

Åpent allrom 
© Anniken Zahl Furunes

Fra stuen har du overblikk over kjøkkenet og spisestuen. I forgrunnen hviler Erik Jørgensens Corona-stol fra Rom til Rom.
Strikkeputene på gulvet er fra Hay.

Ryddig velkomst 
© Anniken Zahl Furunes

Rullestener foran inngangspartiet gjør det enkelt å stille opp barnas fargerike skateboard uten at det ser rotete ut.

Smart innredning i gangen 
© Anniken Zahl Furunes

Under bildene av barna står en puff fra Bolia. På veggen henger en smart liten kommode fra Montana til alt av småplukk som lett samler seg i en gang.

Hjemmekontor 
© Anniken Zahl Furunes

Under de barnlige motivene til kunstner Poul Pava blir arbeidet gjort. Kontorstolen fikk paret i bryllupsgave, den er fra Håg. Det enkle bordet er fra Hay, og den lilla puffen er fra LK Hjelle/Norway Says.

Innredning for barn 
© Anniken Zahl Furunes

Barnerommet er fylt med herlige farger som oppfordrer til lek. Puter og gulvteppe er fra Hay og skrivebordslampe fra Jieldé. Leksepult og stoler er fra Ikea.