Utgangspunktet var et Ikea-kjøkken som var modent for utskifting på grunn av både slitasje og manglende funksjonalitet.
Eierne ønsket å beholde planløsningen slik den var, men interiørdesigner Kari Haug, som sammen med arkitekt Søren Emil Maberg driver Haug+Maberg og Boffi Studio i Oslo, så raskt at det var muligheter for forbedring.
Rommets mange dører og vinduer samt odde vinkler og ulike takhøyder bød på en utfordring som ble løst ved å skape klart definerte soner og linjer.
– Etter en runde på hva oppdragsgiverne hadde av behov, ble det raskt klart at både brukervennligheten og området med sitteplass kunne optimaliseres. Endringen i funksjonenes plassering har gitt en langt bedre flyt i rommet, med kort vei mellom kokesone, kjøkkenvask, ovner og kjøl/frys. Sitteområdet var tidligere lokalisert innerst i rommet, men er nå knyttet til kjøkkenøya i nærheten av både vindu og peis, forteller interiørdesigneren.
Boffis utvalg av materialer og finisher er stort, og da hjelper det med inngående kjennskap til det italienske merkets sortiment.
– Vi liker å variere med varme og kalde materialer, og blanke og matte overflater, slik at de spiller hverandre gode når de står sammen. På dette kjøkkenet har vi kombinert tre, naturstein og metall-lakk sammen med mosaikk i resirkulert glass, forteller Kari Haug.
– Vi visste at vi utfordret eierne og var spente på deres reaksjon. Det viste seg at de likte å bli utfordret, og de besluttet raskt at forslaget vårt skulle bli deres nye kjøkken.