Moderne herskapelig

Designklassikerne til Tina og Mads skaper et spennende samspill med de ærverdige rommene i denne gamle herskapsleiligheten.

Estetisk og hjemmekoselig
© Case Study

Store rom, masse lys og luft og ikke minst beliggenheten ved både skog og strand fikk Tina og Mads til å kjøpe førsteetasjen i et flott gammel murhus nord for København.

  • Mads har vokst opp i dette området og har alltid ønsket seg tilbake, forteller Tina.

Leiligheten er ofte fylt av familie og venner i alle aldre, og selv om estetikken er i høysetet, er hjemmet utformet for å bli brukt. De vakre rommene har god takhøyde, og man kan lett forestille seg at de før har dannet rammen rundt borgerskapets selskapsliv. Nå oppfyller de en moderne families behov for avslappet samvær og hverdagsliv.

Gulvteppet av Kim Naver samler de klassiske møblene, superellipse-bordet og Arne Jacobsens Syver-stoler. Montana-hyllene har de arvet etter Mads sine foreldre. Bordlampen heter Tolomeo og er fra Artemide. Den flotte vegglampen fra 40-tallet er funnet i Paris. I taket henger er gammel PH-lysekrone.

Romslig
© Case Study
  • Vi elsker de store rommene og at det er så mye luft mellom møblene, slik de får den plassen de fortjener. Hvert enkelt møbel står fritt og skulpturelt i rommet, og det er plass til store bilder på veggene slik at man kan få avstand og virkelig oppleve motivene, sier Tina.

En gammel utstillingsplakat samler dette stuehjørnet. Skallstolen er Hans J. Wegners CH-07. Den lille rustikke krakken brukes som avlastningsbord. Lampen Parentesi er designet av Achille Castiglioni for Flos.

- Gal etter gamle plakater
© Case Study

Parets kunst er også felles, mens de mange fine gamle plakatene som stuene er fylt med, er Tinas lidenskap. Hun har en yndlingsadresse i Paris hvor hun har funnet mange sjeldne plakater, og hun kjøper og selger også på internett og loppemarkeder.

  • Jeg er gal etter gamle plakater. En fint innrammet plakat kan samle hele interiøret og spille samme rolle i innredningen som et dyrt maleri, mener Tina.

Stålampen er også en Tolomeo fra Artemide.

Kunst som bindeledd
© Case Study

Plakaten er laget av grafiker Mark Gry Christiansen, og strammer opp hele rommet med sin flotte, grafiske layout. Legg også merke til at plakaten tar opp igjen fargen fra gulvet

Gammelt og nytt
© Case Study

Den 185 m2 store leiligheten var innflyttingsklar etter en omgang maling. På kjøkkenet ble benkeplaten skiftet ut med det samme. Den øvrige kjøkkeninnredningen er designet av Nils Fagerholt for Paustian og holder fortsatt stand rent designmessig. Men den hvite Corian-platen og en ny vask har både lysnet og strammet kjøkkenet opp.

De mange nisjene og hyllene deler opp kjøkkenets ulike funksjoner. Det gamle langbordet i mørkbeiset furu er et varmt og hyggelig samlingspunkt i rommet. Bordplaten er laget av gulvplanker fra en gammel nedlagt kirke.

Små og store skatter
© Case Study

Lampen og plakaten er funnet i Paris og passer godt til Krenit-skålenes formspråk. Skålene har Tina samlet gjennom mange år. Det lille maleriet er av Pascale Serre.

Miks av materialer og stil
© Case Study

Møblene hadde paret med seg fra sitt gamle hus. Enkelte er arvestykker, mens de fleste er moderne klassikere og nye designmøbler som de har kjøpt sammen. Et av prinsippene i innredningen er å mikse ulike materialer og stilarter. Miksen er likevel harmonisk fordi tingene enten har fellesnevnere når det gjelder farge eller tekstur. Et eksempel er dagligstuen, der det stramme og moderne interiøret spiller flott opp mot rommets herskapelige rammer med god takhøyde og et vakkert gammelt furugulv.

Sofaen Delphi er designet av Hannes Wettstein for Erik Jørgensen. Sofabordet Giro er fra Zanotta. Lenestolen Cité er designet av Jean Prouvé i 1930. Under saueskinnet står en stol av Harry Bertoia. Vegglampen Potence er også designet av Jean Prouvé i 1950. På gulvet ligger et teppe av Kim Naver. Lysestakene er designet av danske Mogens Lassen.

Varmt og ærverdig
© Case Study

I et hjørne av stuen står en gammel svensk kakkelovn som sprer hygge og varme om vinteren.

Klassisk og kult
© Case Study

Den franske plakaten på soverommets vegg samler fargene i sengeteppet og på kommoden. Over kommoden henger en gammel PH-lampe, mens den moderne taklampen er designet av Anu Moser for Louis Poulsen

Terracotta og murstein
© Case Study

Bakveggen i hagestuen er malt i en flott teglrød farge som står godt til mursteinene på fasaden. På bordet står en fransk melonklokke og noen gamle franske leirkrukker. Sofaen er gustaviansk og mer enn 200 år gammel.