Livet i tretoppene

Store vinduer og smarte arkitektoniske løsninger gjør dette LA-hjemmet til et lekent og komfortabelt familiehjem.

Sofa Soft Dream fra Flexform,  skinnsofa Amphibious av Steven Chase, lenestoler fra Theo Ruths, Penguin Chair fra Artifort. Taklampe av Boccis 28.
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Det beste av to verdener

Da California-paret skulle bygge et hjem for seg og sine tre barn, var det ikke helt opplagt hvordan det skulle se ut. De ville ha et komfortabelt hus med rom for utvikling og aktivitet for barna, men mens én ønsket seg et enkelt, minimalistisk hjem, ville den andre gjerne skape noe skulpturelt og morsomt.

Løsningen arkitektene kom opp med har enkle detaljer og materialer, med mye treverk og hvite flater, mens husets form er mer ekspressivt. Et elegant kompromiss, som mest av alt minner om et forvokst trehus av typen man drømte om som barn.

– Tomten er helt unik, med masse gamle trær, og målet vårt var å få huset til å smelte inn i omgivelsene heller enn å dominere dem. Formen er ganske ekspressiv og kompleks, men det er også enkelt og komfortabelt, sier Belzberg Architects, som står bak utformingen.

MIDT I NATUREN. I det imponerende Los Angeles-hjemmets stue, som er omringet av gulv-til-tak-vinduer, får man virkelig følelsen av å bo i tretoppene, helt i tråd med arkitektenes intensjon. De myke tonene i interiøret er valgt for å spille på lag med vegetasjonen utenfor. Tekstilsofaen er Soft Dream fra Flexform, skinnsofaen er en omtrukket vintage Amphibious av Steven Chase, mens lenestolene er Theo Ruths, Penguin Chair fra Artifort. Taklampen er en leken utgave av Boccis 28.

trapp i tre og glass
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Trappen er bindeleddet

Det asymmetriske bygget er konstruert som ulike bokser plassert tilsynelatende tilfeldig oppå hverandre, noe som gjør at det oppleves ulikt fra alle vinkler. En skulpturell trapp i massivt treverk binder huset sammen og skaper et samlende element i alle de tre etasjene. Hvert nivå gir et eget inntrykk av naturen; i kjelleren er man under løvverket, første etasje gir inntrykk av å leve inni trærne, takket være vinduene fra gulv til tak, mens andre etasje har utsikt over tretoppene.

SVUNGNE FORMER. Den store, skulpturelle trappen knytter husets tre etasjer sammen, samtidig som den også fungerer som romdeler og bærer av lys helt inn til kjernen.

flygel og vintage stoler
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Naturen kommer inn

De mange og store vinduene bidrar til opplevelsen av å leve sammen med naturen. Varmt treverk og hvite flater går igjen i hele huset, og gjør at det oppleves helhetlig og behagelig. For å få til et samspill mellom interiøret og arkitekturen er det særegne huset innredet med modernistiske klassikere, kjærlighet til håndverk og ett og annet overraskende element.

MUSIKKROM. Et romslig hjørne omgitt av vinduer ble den perfekte plassen for flygelet. I sitte-gruppen ved siden av står to vintage- varianter av Theo Ruths Penguin Chair fra Artifort.

trapp og Aqua Creations stoler
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Optisk illusjon

De to stolene i bunnen av trappen overrasker; ovenfra ser de nærmest ut som skulpturer, mens de gir en lun følelse til rommet de står i. Estetikk og komfort i perfekt symbiose.

SKULPTURELT SENTRUM. Den særegne trappen bidrar med luft og lys gjennom hele huset. Ovenfra sees de to Gladisloungestolene fra Aqua Creations nærmest ut som sammenkrøllet papir.

Teppe fra Rug Company, stoler fra Aqua Creations
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

SPEILINGER. Den runde formen i silketeppet fra The Rug Company står fint til stolene og skaper en hyggelig sone i kjelleretasjen. Sidebordet Wave er av Lucie Koldova og Dan Yeffet, mens Yeffet også står bak Balloon Floor Lamp fra Brokis.

åpen kjøkkenløsning

ÅPEN LØSNING. Kjøkkenet ligger åpent mellom de ulike oppholdssonene, med spiseplass på den ene siden og barnas aktivitetsrom på den andre. Store benkeplater i corian gir god plass å arbeide på, men er også en fin plass for familien å samles til både matlaging og lekselesing. Benkeplaten ved trappen bretter seg faktisk helt rundt og under trinnene, og skaper på den måten et lite hjemmekontor i tilknytning til, men likevel avskjermet fra kjøkkenet

barstoler Mick fra Montis, Lampe fra Curated, Eddy-stoler fra Pearson Lloyd fra Tacchin

VARM MINIMALISME. Store flater i hvitt og treverk dominerer huset. En vegg i det åpne kjøkkenet er kledd i akasietre, som gir varme til rommet sammen med barstolene Mick i konjakkfarget lær fra Montis. Lampen over det kombinerte spisebordet og arbeidsflaten er spesialdesignet av Curated og produsert av ADG. Også spisebordet er spesiallaget, og flankeres av Eddy-stoler av Pearson Lloyd fra Tacchin

 vintage Gastone Rinaldi-stoler, maleri av Meredith Bingham, lampe av Gabriel Scott
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

ROMSLIG. Det mangler ikke på spiseplasser i dette huset. Under lampen i rosegull og hvitt metall, designet av Gabriel Scott, står et spesiallaget spisebord omgitt av vintage Gastone Rinaldi-stoler trukket om i hvitt skinn. Maleriet er av Meredith Bingham.

Badekar fra Boffi
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

HJEMMESPA. Det frittstående badekaret fra Boffi er ikke tilfeldig plassert. Ja takk til et par timer her!

Tufty Time-sengen fra B&B Italia, Lampene er Tip of the Tongue fra Michael Anastassiades. Sofa og puff er Airport fra Poliform
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

FRISONE. Soverommet er et deilig, lavmælt rom, både i design og farger. Tufty Time-sengen fra B&B Italia nærmest flyter på gulvet, og er flankert av nattbord fra samme produsent. Lampene er Tip of the Tongue fra Michael Anastassiades. Sofa og puff er Airport fra Poliform.

sofagruppe og rød lenestol

ROM MED UTSIKT. Foreldresoverommet er romslig med egen sofagruppe – og et helt ok skue utenfor.

svømmebasseng og stoler fra  Casalino fra Casala
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

UTELIV. Det er mange solrike dager i Los Angeles, og uterommene er lagt opp til å kunne både nyte og trekke seg unna solstrålene. Rundt bordet står stolene Casalino fra Casala, designet av Alexander Begge i 1971.