Minimalistisk London-leilighet

Signalrøde vegger og gulv bryter opp det enkle uttrykket i den ellers minimalistiske Shoreditch-leiligheten til Anissa Helou.

Sterke signaler i Shoreditch
© Birgitta Wolfgang Drejer/Sisters Agency

I et nedlagt lagerhus i bydelen Shoreditch i London har kokebokforfatteren Anissa Helou innredet en minimalistisk leilighet med elegante detaljer. Den asketisk innredede leiligheten får et energikick i form av enkelte røde signalvegger og tak. De rå rammene vitner om at vi befinner oss i en gammel fabrikkbygning.

Den røde fargen på gulvet minner Anissa om Asia, og derfor har hun valgt å kle både inngangspartiet og stuen i første etasje med den oppkvikkende nyansen. De mange keramikkrukkene er også minner fra reiser rundt i verden. Liggestolen er MVS Chaise av Maarten van Severen fra Vitra.

Lekkert lager
© Birgitta Wolfgang Drejer/Sisters Agency

Den øverste etasjen i leiligheten er innredet som et stort allrom med kjøkken, spiseplass og kontor i ett. Med store takvinduer og industrivinduer ut mot gaten trengs det nesten ikke noe elektrisk lys!

  • Jeg falt pladask for lagerbygningen, og var veldig begeistret for området. Det minner litt om New York, sier Anissa.
Bøker til pynt
© Birgitta Wolfgang Drejer/Sisters Agency

Anissa er glad i bøker, men har gjemt de fleste bort bak hvite skapdører for å skape ro i rommet. Hennes absolutte favorittbøker får derimot lov til å ligge fremme, sammen med andre utvalgte gjenstander som skaper stemning.

En steil trapp fører opp til leiligheten, som går over to plan. Den røde fargen overrasker og gir liv til interiøret. Tett på trappen står en stige som fører opp til en innebygget hylle full av bøker.

Fine reiseminner som dekorelementer
© Birgitta Wolfgang Drejer/Sisters Agency

De gamle koffertene er fra Anissas barndomshjem i Beirut. Yndlingssmykkene ligger fremme og vitner om reiser til varmere strøk.

  • Siden jeg reiser så mye i jobben min, er det viktig for meg at hjemmet mitt er et rolig sted, sier Anissa.

Slik har den gamle fabrikken fått nytt liv med plass til kreative prosjekter, samtidig som den fungerer som en rolig base når Anissa bare trenger litt tid for seg selv