Minimalistisk leilighet i København

Mette og Kasper levde etter filosofien keep it simple da de innredet hjemmet sitt. Det synes!

Enkelt og elegant
© Kira Brandt

Midt i storbyen ligger en skjermet liten landsby. Den består av 480 hus som ligger på rad og rekke langs elleve gater. Storbyen er København. Husklyngen kalles Kartoffelrækkerne, og er et av de mest ettertraktede bostedene i byen. Husene er tegnet av arkitekt Frederik Bøttger, og ble oppført som arbeiderboliger mellom 1873 og 1889. For Mette og Kasper, datteren Cemille og hunden Houdini, er det ikke noe annet sted de kunne tenke seg å bo. Huset de kjøpte i 2011 ble totalrenovert av det danske arkitektfirmaet Norm Architects.

  • Vi har lagt størst vekt på enkelhet og funksjonalitet. Vi har valgt noen få kvalitetsmøbler, alle i svart, og de står i kontrast til det ekstremt hvite interiøret. Men viktigst av alt er likevel at huset gir oss ro i all sin enkelhet, sier familien.

Se flere bilder fra leiligheten på de neste sidene.

Lave moduler på kjøkkenet
© Kira Brandt

De lave kjøkken-modulene under benken er fra Svane, mens hvitevarene er fra Siemens og armaturen fra Vola. Barstolen Raft er designet av Norm, mens maleriet er av Christina Julsgaard. Selv kopper og kar er holdt i rene, enkle linjer, som tekannen fra Menu.

Gjennomført stil
© Kira Brandt

Svart, hvitt og mørkt treverk er gjennomgangstonene i Mette og Kaspers hjem. Lampene over spisebordet heter Topan VP6, er designet av Verner Panton og produseres av &Tradition. Stolene In Between er fra samme produsent, mens bordet er fra Hay. Familiens servise er en blanding av Vipp og Menu.

Veggefestet hylle gir et luftig uttrykk
© Kira Brandt

Alle hyllene i huset er fra Montana, også denne veggfestede varianten på kjøkkenet. Lampen Bellevue AJ3 er fra &Tradition.

Kule klassikere
© Kira Brandt

Det enkle viser seg nok en gang å være det beste. Lenestolen PK 22 er fra danske Fritz Hansen, bordet er fra &Tradition, og bildet med rød ramme er av kunstneren Christina Julsgaard.

Tips! Noe så enkelt som en knallfarget ramme gir liv til et ellers minimalistisk innredet rom.

Spennende stue med spesiallaget bord
© Kira Brandt

Takbjelkene skaper et spennende spill på veggen når solen faller inn gjennom takvinduet. Sofaen er fra David Design, mens stolene LCW er designet av ekteparet Eames for Vitra. Maleriet er laget av Inara Petrusevich. Sofabordet, som er spesiallaget, har Mette og Kasper hatt i mange år, og de har måttet flytte det med seg flere ganger. En bragd, egentlig, når det veier 130 kilo!

Kule kontraster
© Kira Brandt

Med hvite vegger får dagslyset mengder av plass til å leke seg på. Svart vegghengt hylle fra Montana skaper et svevende uttrykk.Og selvsagt finner du Wallpapers storbyguider i friske farger hjemme hos det reiseglade paret.

Smarte soner
© Kira Brandt

En herdet glassvegg skaper et diskré skille inn mot hjemmekontoret. Skrivebordet er fra Hay og kontorstolen er Aluminium Chair EA 117, designet av Eames for Vitra.

Lyse trapper
© Kira Brandt

Trapperommet avgrenses med en vegg i herdet glass. Keramikkvasen er designet av Bente Hansen.

Deler opp badet
© Kira Brandt

På badet står en vegg plassert midt i rommet. Bak veggen er det adgang til toalett på høyre side, og på venstre side en dusjnisje.

Svalt og lekkert på soverommet
© Kira Brandt

Bordet dlm fra Hay fungerer fint som nattbord. Vegglampen AJ er designet av Arne Jacobsen for Louis Poulsen. Linsengetøyet er fra Louise Roe.