Fra fabrikk til galleriaktig leilighet

Et gammelt fabrikklokale er blitt til en lys galleriaktig­ ­leilighet ved hjelp av moderne kunst, designikoner og ­hjemmelagde løsninger.

© Kristian Septimius Krogh

Med store rom og god takhøyde er den gamle fabrikkbygningen i København den perfekte boltreplass for industridesigner Louise, fotograf Anders og datteren Nanna.

– Vi innreder hjemmet vårt enkelt og stramt. Vi ser tendenser i tiden og henter elementer herfra, men det viktigste er at vi omgir oss med tingene vi er mest glad i, sier Louise.

Les hele artikkelen i marsutgaven av Bo Bedre!

Den kunstinteresserte familien har viet en hel vegg til verk av blant andre Rasmus Nellemann, Simon Lindhardt og Cathrine Raben Davidsen. Oppå den lange rekken med bokhyller­ står også Fritz Nagels stablebare lysestaker.

© Kristian Septimius Krogh

Paret har integrert jobb og fritid i hjemmet på galant vis: I reolen oppbevares Anders'­ fotoutstyr i fine bokser, mens to kajakker­ henger på veggen over stolen Fri, designet av Jaime Hayon for Fritz Hansen. Ved siden av det gamle barbordet står Greta M. Grossmans Gräshoppa-lampe, produsert av Gubi.

© Kristian Septimius Krogh

Hvite gulv, tak og vegger gjør hjemmet til et blankt lerret for Louise og Anders' kunstverk og design­møbler. Vegglampen 265, designet av Paolo­ Rizzato for Flos, troner over Lissoni-sofaen designet av Piero Lissoni, Poul Kjærholms PK22-stoler og sofabordet PK61 i marmor, alt produsert av Fritz Hansen­. Veggfotografiet er Anders' verk.

© Kristian Septimius Krogh

Spisebordet i allrommet er laget av Anders' besteforeldre, mens Mauren-stolene rundt er designet av Arne Jacobsen og produsert av Fritz Hansen. Bumling-pendelen er designet av Anders Pehrson for Ateljé Lyktan, mens det i bakgrunnen henger kunstverk av blant andre Rasmus Nellemann, Simon Lindhardt og Cathrine Raben Davidsen.

© Kristian Septimius Krogh

På kontoret står to svarte skrivebord signert Poul Kjærholm, et kupp fra en arkitektskole­auksjon. Syver-stolen i lær er designet av Arne Jacobsen, mens bord­lampen Kaiser Idell er designet av Christian Dell, begge produsert av Fritz Hansen.

© Kristian Septimius Krogh

Takvinduet på soverommet sørger for at stjernehimmelen er det siste paret ser før de lukker øynene. Romantisk, ikke sant? Det grå sengeteppet er laget av linstoff fra Libeco, mens gulvlampen Kaiser Idell er designet av Christian Dell og produsert av Fritz Hansen. Signal-lampen på veggen er designet av Jean-Louis Domecq for Jieldé. Se flere bilder og les hele artikkelen i marsutgaven av BoBedre!