Designerleilighet i Paris

Når to designere bor sammen, er det helt naturlig at leiligheten blir et testområde for deres aller nyeste produkter. Og da blir det spennende!

Åpne rom og flytende overganger 
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Farger er ikke bare en overflate eller en siste finish, slik som mange synes å tenke. Selv tenker vi alltid farger før materialer, og elsker å leke med fargenes symbolikk, sier Stéphane Arriubergé. Sammen med Massimiliano Iorio er han grunnleggeren av designfirmaet Moustache. I leiligheten deres, midt i Paris-strøket Goncourt, er det temmelig tydelig at det er to svært så designopptatte mennesker som holder til.

  • Første gang vi så leiligheten lå den badet i sollys, og vi falt fullstendig for den. Vi så potensialet med en gang. Her kunne vi lage store åpne rom med flytende overganger, akkurat som vi ønsket oss, forteller Stéphane.

Se flere bilder fra leiligheten på de neste sidene.

Seks meter under taket 
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Det er designeren Matali Crasset som står bak utformingen av leiligheten, men paret hadde klare meninger om hva de ønsket seg før hun satte i gang. De ville for enhver pris ikke ha for mange tunge konstruksjoner og vegger. Lyset skulle være i sentrum, møblene skulle stå til arkitekturen og takhøyden - hele seks meter! - skulle bevares.

Flere ulike nivåer gir leiligheten et spennende uttrykk. Som å se stuen ovenfra, fra hjemmekontoret.

Lekker design overalt 
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Gründerne bak designfirmaet Moustache har selvsagt leiligheten full av designobjekter. Fotografiet er av Estelle Hanania, stolen Slow Chair er av Bouroullec-brødrene for Vitra, bordene er Colour Wood av Scholten & Baijings for Karimoku New Standard og teppet er Tiger Carpet fra Moustache. Gulvlampen L'arbre à reflets er fra Deknudt, bordlampen er Evolute fra Danese og bordlampen The Cave fra Moustache.

Kult kjøkken ut mot bakgården 
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Kjøkkenet vender ut mot bakgården. De store glassvinduene kan åpnes opp, og hele sommeren gjennom fungerer bakgården som et ekstra rom. Men det er ikke så verst å være inne heller, med lekent malte hyller og masse spennende å hvile øynene på. De blå stolene Bold Chair er fra Moustache, bordet Isola Greca er fra Enzo Mari og stolen Osso Chair er designet av Ronan & Erwan Bouroullec for Mattiazzi.

Innsyn til badet .... 
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Badet har fått en uventet prominent plassering i interiøret - med direkte innsyn fra stuen!

Soverom i en trehytte 
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

For å utnytte takhøyden, og for å leke litt med oppfattelsen av ulike rom, er soverommet designet som en slags trehytte. Sofaen Quilt er av Ronan og Erwan Bouroullec for Established & Sons.

Smarte løsninger 
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Trappen huser biblioteket. Plasseffektivt og smart! Romdeleren Cloud, også den av Bouroullec-brødrene for Kvadrat, hyller trappen inn i skyen sin.

Utsikt fra soverommet 
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Øverst i "trehytta" ligger soverommet. Herfra er det flott utsikt over resten av leiligheten og bakgården. Soverommet er utradisjonelt og fargerikt. Sengeteppet er fra Scholten & Baijings - designerne som først og fremst innlemmet neonfarger i interiøret - og hyllen Kast er fra Vitra. Bordlampen Vapeur er av Inga Sempé for Moustache.