- Jeg er en gal samler

Mette Heiberg jobber med noen av Danmarks flotteste hjem og antikviteter. Hennes egen fargerike bolig er som et monter for hennes mange samleobjekter.

© Malue Drejer/Sisters Agency
Som ansvarlig for livsstilsprogrammer på dansk tv, fra Arkitektens hjem til Danmarks skønneste hjem, omgir Mette Heiberg seg med vakre interiører og boliger på jobb. Privat har hun også alltid vært interessert i innredning, noe hennes eget hjem ved Kastellet i København langt fra legger skjul på. Den rosa sofaen designet av brødrene Bouroullec for Vitra er blikkfanget i stuen, en frisk og deilig kontrast til de gråblå veggene. Messingskulpturen på veggen er av Curtis Jeres, mens maleriet i brun- og grønntoner er av Peter Bonde. På marmorbordet, designet av Arne Jacobsen for Fritz Hansen står en Orient bordlampe designet av Jo Hammerborg.

© Malue Drejer/Sisters Agency
Sammen med mannen Ted og døtrene Xenia og Elvira kom Mette flyttende fra et stort rekke­hus i Hellerup til byleiligheten fra 1925. Da de overtok den 230 kvadratmeter store boligen måtte det meste gjøres – rominndeling og detaljer var uendret siden byggeåret. Men oppussingen ble utført skånsomt, med respekt for det gamle særpreget med eldre fliser, terrazzogulv og høye vinduer.

Den fargesterke kunsten, de antikke marokkanske teppene og flettestolene designet av Hans J. Wegner er gode eksempler på Mettes litt odde, men stilsikre kombinasjoner på tvers av farger, tidsepoker og uttrykk. Til høyre for Børge Mogensen-bordet henger et maleri av Malene Landgreen.

© Malue Drejer/Sisters Agency
Det nye kjøkkenet er innredet som en stue, med en lang spesialsnekret kjøkkenskjenk i douglasgran. Ovn og kjøleskap er plassert i et tilstøtende rom for å oppnå en mest mulig avslappet stemning rundt spiseplassen.

© Malue Drejer/Sisters Agency
Sofaen på kjøkkenet gir rommet en avslappet følelse, mens maleriet av Fie Norsker elegant binder sammen fargene. Rundt bordet designet av Rud Thygesen og Johnny Sørensen står Eero Saarinens Tulip-stoler og en Wire-stol av Harry Bertoia. Over henger Poul Henningsens PH-pendel.

© Malue Drejer/Sisters Agency
– Selv om vi flyttet fra et hus hadde vi for lite møbler da vi kom hit, rommene er så store. Men det var også en av tingene som gjorde at vi falt for leiligheten. God tak­høyde og store rom – det måtte bli bra, sier Mette. Familien eier nesten utelukkende vintagemøbler, og unngår helst nyprodusert.
– Jeg har alltid interessert meg for hvordan mennesker velger å bo og hva det sier om oss. Dessuten er jeg en gal samler og bruker hjemmet vårt som et slags monter for samlingen.

© Malue Drejer/Sisters Agency
Brystningspanel behøver ikke være hvitt! I en lang korridor kan tofargede vegger både være spennende og virke understrekende på takhøyden. Lamper med ulik form fra George Nelson bidrar til et lekent uttrykk.

© Malue Drejer/Sisters Agency
– Jeg hadde egentlig tenkt at hele stuen skulle males i den mørkeblå fargen Stone Blue fra Farrow & Ball. Men det ville blitt for mørkt, så vi fant en lysere versjon, Skylight, til resten av veggene, sier Mette. Et smart tips å ta med til neste oppussing!

© Malue Drejer/Sisters Agency
Badeværelset er renovert med respekt for den gamle leilighetens originale uttrykk. Christiansborg-armaturen er fra Toni, og flisene er fra Aquadomo.