Italiensk skattekiste fra 60-tallet

Når en norsk interiørdesigner gir seg i kast med en arkitekttegnet bolig i Italia, blir resultatet rett og slett delikat. Bare se selv!

God sikt
© Monica Spezia/Living Inside

–Vi var på utkikk etter et komfortabelt, litt skjult sted hvor vi kunne tilbringe ­helgene og komme litt bort fra det travle livet vi har i Napoli, forteller Kristine Standnes, arkitekt fra Oslo.

Hun kom til Italia som arkitekt­student, og bor i dag i Napoli sammen med partner Gianmattia del Genio og deres tre barn Alberto, Elisa og Ingrid.

Utsikten fra taket på sommerhuset til norske Kristine Standnes­­­ og italienske Gianmattia del Genio er virkelig noe for seg selv! Og synet over Sorrento ­nytes desto bedre fra den henslengte madrassen, som formelig roper ro og avslapping. På verandaen har paret tatt plass ved siden av en skulptur av Natalino Zullo.

Rene linjer
© Monica Spezia/Living Inside

Familiens feriehus, Villa Bianca, ligger like over Sorrento-klippene og er en skattkiste fra 60-tallet designet av arkitektene Michele Capobianco og Massimo Pica Ciamarra. Rene linjer, helhvite vegger og store vinduer åpner opp mot det stemningsfulle kystlandskapet utenfor.

Over den svarte vintage­sofaen designet av italienske Tobia Scarpa, henger tre kunstverk av Carlo Alfano, som binder sammen nyansene i rommet på nydelig vis. Eames' ­deilige lenestol og puff, produsert av Vitra, sørger for elegant komfort.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for ny inspirasjon rett til din innboks.

Grønt på alle kanter
© Monica Spezia/Living Inside

Huset er omringet av grønt og er designet med hensyn til den lokale vegetasjonen bestående av oliventrær, agaver, kaktuser, palmetrær og gamle aloe vera-planter.

Nydelige kunstverk mot de hvite veggene gjør at hjemmet nesten fremstår som et galleri, hvor de elegante kaktusene som rammes inn av glassdøren, føyer seg fint inn i rekken! Arco-lampen av Achille og Pier Giacomo Castiglioni for Flos svever over bordet og stolene av Tobia Scarpa. I trappen henger et verk av Mario Schifano.

Denne grønne oasen er bygget på en inneklemt tomt midt i en forstad i Tokyo.

God plass
© Monica Spezia/Living Inside

Huset strekker seg over 250 kvadratmeter og tre etasjer, med spisestue og kjøkken, pluss terrasse og hage. Fire soverom har hvert sitt bad, og et lite svømmebasseng har det også blitt plass til på eiendommen.

Over Superleggera-stolen, designet av Gio Ponti i 1957, henger et verk av Salvador Dalì. Grønne planter innvendig knytter fine bånd mellom vekstene på utsiden.

På BoligPluss.no kan du lese om Jannicke og Marius som ville ha en annerledes og personlig hytte.

Vakker kunst og keramikk
© Monica Spezia/Living Inside

I tillegg til Majolica-gulvet fra 60-tallet og det nye porfyrgulvet på kjøkkenet er de resterende rommene belagt med fargerike, keramiske originalfliser fra nabobyen Vietri.

Et stort kunstverk av Hermann Nitsch fungerer nesten som sengegavl på soverommet. Ved siden av sengen står Eero Saarinens Tulip-stol for Knoll.

Fargerikt på alle måter
© Monica Spezia/Living Inside

Kristine står selv bak interiøret, hvor hennes ­forkjærlighet for tidløs renhet forankret i moderne klassikere råder. Italienske mestere som Giò Ponti og Achille Castiglioni står side om side med nordiske Arne Jacobsen og Eero Saarinen, via Le Corbusier og ekteparet Eames. Huset er i tillegg dekorert med noen av de største navnene fra kunstverdenen – fra Robert Rauschenberg og Man Ray til Mario Schifano og ­Salvador Dalí, via verk fra noen av parets mange gode kunstner­venner fra kunstscenen i Napoli.

– Kunst er et verdifullt og essensiellt element.

De fargerike flisene som pryder gulvene i huset er originale­­­, og ble i sin tid hentet fra byen Vietri like ved. I hjørnet står Arne Jacobsens Dråpen-stol, produsert av Fritz Hansen.

Her bor de blant møbelklassikere og kunst ved havet.