Industrielt kunstnerhjem

Marco Vido ville beholde sjelen i det gigantiske fabrikklokalet. Det betyr røffe detaljer – og massevis av personlighet. Her møtes italiensk design og kunstnerisk filosofi.

Gammelt industrilokale
© Stefania Giorgi/Living Inside

Det var ett stort, industrielt rom på 270 kvadratmeter. Arkitekt og kunstner Marco Vido har nøyd seg med små grep for å gjøre det om til en drømmeleilighet.

– Strukturen er den originale. Jeg ville beholde sjelen i rommet, inkludert de «skitne» veggene og de trekkfulle vinduene, som et minne om aktiviteten som har pågått her tidligere, sier Marco.

Bygget fra 1926 ligger like i nærheten av Como-sjøen, nord i Italia. Rommet er beholdt i sin originale form og rommer mange av Marcos egne kunstverk. Murvegger og vinduer er urørte, mens betonggulvet har fått naturparkett i «vulcano oak» fra den østerrikske produsenten Mafi.

Er du jakt etter nytt gulv? Få en oversikt over valgmulighetene dine.

Sofaen Andy, designet av Paolo Piva for B&B Italia, dominerer i stueseksjonen av rommet. Bordet er et originalt Eames Wire Base Elliptical Table, designet av Charles Eames for Herman Miller i 1951. Den hvite gyngestolen, Eames Plastic Armchair RAR, er designet av Charles og Ray Eames for Vitra.

Få inspirerende reportasjer fra flere drømmehjem rett i innboksen din – abonnér på vårt nyhetsbrev!

Lyst sovehjørne
© Stefania Giorgi/Living Inside

Soveseksjonen har fått plass ved vinduet. Nye halve vegger skiller soverom og bad fra resten. For øvrig er det ingen dører eller vegger i leiligheten, likevel oppleves den som godt organisert.

Det finnes mange måter å sove på. Se noen av de flotteste soverommene vi har besøkt her.

Sengen er i hvitt kalveskinn med uttrekkbart hodegjerde, Fat-Fat designet av Patricia Urquiola for B&B Italia. Sengetøyet i lin og teppet i ull er fra italienske Society Limonta. Lampen på gulvet til høyre gir lys, men fungerer også som nattbord. Den heter Maria og er designet av Claudio La Viola for Viabizzuno.

Kreativt hjemmekontor
© Stefania Giorgi/Living Inside

Marco bruker også hjemmet sitt som atelier og har en stor samling bilder som han flytter rundt på.

– Bare ett bilde forblir alltid på samme sted – det første jeg noensinne malte. Det er en gave til meg selv, sier Marco.

Bli med hjem til en nordmann som også har laget seg et hjem i atelieret sitt.

Det lange spisebordet i tre er designet av Marco selv i samarbeid med Missaglia Sas, Missaglia Luigi & C. Spisebrikkene er fra Society Limonta og Linum og keramikkserviset fra Rina Menardi. I taket henger svarte pendellamper av typen Chic 50, designet av Davide Groppi. De svarte stolene er originale fra 1950-tallet, av typen Ch24 Wishbone Chair, designet av danske Hans J. Wegner for Carl Hansen & Son. Den hvite er Eames Plastic Side Chair DSR fra Charles og Ray Eames for Vitra. Lampen i forgrunnen er Naska Lori 1 fra Fontana Arte.

Egendesignet bad
© Stefania Giorgi/Living Inside

Under takbjelkene har Marco skapt et unikt baderom. Lyset kommer inn fra de store vinduene og lager uforutsigbare skygger på veggen.

– Lyset er grunnlaget for alt liv. Når man er arkitekt eller kunstner skaper man også følelser gjennom lys. Hadde vi ikke gjort det, ville vi bare vært bygningsarbeidere, sier Marco.

Vask og dusjnisje er bygget i den italienske steinsorten pietra serena og designet av Marco selv.

Synes du dette badet var lekkert, finner du enda flere drømmebad i denne oversikten.

I taket henger høyttalere fra Anthony Gallo Acoustic. Lampene er Edi av Davide Groppi. Speilet Minuetto henger fra taket, og er designet av Benedini Associati for Agape. Håndklær fra Society Limonta.

Det er servert
© Stefania Giorgi/Living Inside

Bordet er dekket til italiensk aften på grå løper og tøyserviett av typen Bon 100 % fra Society Limonta, samt stripet tekstil fra svenske Linum. Keramikkserviset er fra italienske Rina Menardi og det svarte bestikket er Sabrina fra Zani e Zani.

Her får du noen inspirerende dekketips for julesesongen.