Stramt og hyggelig på Verdens Ende

I et vakkert naturlandskap lengst sør på halvøya Tjøme troner en moderne hytte med et lunt uttrykk.

© Nils Petter Dale

Verdens Ende i Vestfold er et vernet friområde med rullesteinstrand og myke svaberg med rosekratt og lavtvoksende busker. Fra hyttetomta i sør blinker Skagerak forførende og blått, i vest ligger munningen av Tønsbergfjorden. I nord åpner den vakre skjærgården seg.

  • Det er med stor ærbødighet man utformer en hytte i dette fantastiske og særegne landskapet, forteller interiørarkitekt Line Lyng-Jørgensen og sivilarkitekt Einar Lillebye, som har tegnet hytta.

Skreddersydd kjøkken

Det vakre tregulvet er fra Dinesen og himlingene har malt trepanel. Både kjøkken og kjøkkenøya er tegnet av Line. Fargene er henholdsvis Antimony og Smoke blue fra Fired Earth. Lampene i taket er Bestlite fra Gubi.

© Nils Petter Dale

Hytta erstatter en eldre hytte fra 50-tallet som var plassert på tomtens høyeste punkt. Flatt tak ble valgt for ikke å komme for høyt opp i terrenget.

Ute året rundt

Terrassen under tak er fin å være på både når det regner og når det blåser.

© Nils Petter Dale
  • Hytta er 120 kvadratmeter stor, altså vesentlig større enn den gamle hytta. Den er brukket opp i flere mindre deler for at den ikke skal virke for ruvende og påtrengende i dette sarte, vernede landskapet. Innvendig er det lagt vekt på at sonene og de ulike rommene skal harmonere godt med hverandre og skape intimitet i interiøret, forteller Line Lyng-Jørgensen. Hun har tegnet all fastinnredning i hytta.

Elegant med peis

Byggherren ønsket peiser som var enkle i uttrykket. Line valgte derfor å tegne begge peisene selv. Sofa og bord er fra Home & Cottage.

© Nils Petter Dale

Flere muligheter

Hytta har flere terrasserte utesoner hvor man kan nyte solen og utsikten.

© Nils Petter Dale

Lys i enden av tunellen

Når man kommer inn i hytta, entrer man en smal gang som åpner seg opp når man kommer ut i oppholdssonene. Bestlite-lamper i taket.

© Nils Petter Dale

I ett med naturen

I samtlige rom er det store vinduspartier som slipper inn naturen utenfor. Det gjelder selvsagt også for soverommene. Vinduene har aluminiumsbeslag og dypt mellomgrå karmer, noe som vil matche fasaden etter hvert som den gråner.

© Nils Petter Dale

Spafølelse

Det finnes to bad i hytta. Gulvet her på det største badet er belagt med kalkstein av typen Bavarian Grey. Vasken er fra Catalano. Badekar er emaljert i stål fra Kaldewei. Kurv og speil fra Home & Cottage.

© Nils Petter Dale

Mange små blir én stor

For å tone bygningskroppen ned i landskapet består den av flere små bygninger som henger sammen og danner en stor hytte. Hytta er kledd i kebony, et tremateriale som er så godt som vedlikeholdsfritt og som vil gråne vakkert og dermed gli naturlig inn i landskapet over tid.

© Nils Petter Dale
  • Utfordringen som byggherren ga oss var å skape en hytte som var moderne i formspråket, men likevel hyggelig i uttrykket, forteller interiørarkitekt Line Lyng-Jørgensen.

  • Gjennom et nøye overveid fargevalg og utstrakt bruk av trepaneler på vegger og i himlinger i tillegg til Dinesen-gulv i alle oppholdssonene, samt murvegger i ubehandlet finpuss, føler jeg vi har klart å skape et lunt uttrykk.