Sommerhuset blant sanddynene

I 1977 kjøpte Mogens Lassen en nydelig tomt langs den ­nordjyske kysten. 40 år senere har han endelig realisert drømmen­­­ om et sommerhus blant sanddynene.

Går i ett med omgivelsene
© Ida Schmidt

– Jeg syntes det var på tide å begynne å bygge da det første barnebarnet mitt kom til verden, sier Mogens som kjøpte tomten for 40 år siden.

Sommerhuset ligger i et naturskjønt område med en stram regulerings-plan og restriksjoner helt tilbake til 70-tallet, noe som betyr at alle husene i området, nye som gamle, skal være langhus i tre. Utover dette skal treverket ha en jordfarget nyanse, og alle husene skal ha gresstorv på taket og på resten av tomten.

Sommerhuset er tegnet av det lokale arkitektfirmaet LBB3. Mogens ønsket ikke å bruke feriene sine på å male vinduer og treverk, derfor er huset reist i robuste, oljeholdige tresorter som sedertre og mahogni, som vedlikeholder seg selv og blir flottere med årene. Sedertreet er for øyeblikket i ferd med å skifte fra en varm brunfarge til en kaldere sølvgrå nyanse, og Mogens har ennå ikke brukt tid på vedlikehold i løpet av sommerhusets levetid.

Få boligreportasjer sendt direkte til innboksen din to ganger i uken!

Sommerhuset i Kandestederne smelter naturlig inn mellom sanddyner og marehalm. Kun det lune lyset innenfra om kvelden avslører at det gjemmer seg et hus mellom sanddynene.

Åpent allrom for hele familien
© Ida Schmidt

Mogens ønsket at interiøret skulle være upretensiøst og for alle, barn som voksne.

Jeg jobber fortsatt mye, og vi bruker huset på skift, så her skal det være gøy og fint å være for hele familien, sier han.

Oppholdsrommet i sommerhuset innbyr til avslappet hygge blant rolig treverk og myke tekstiler. Veggen er kledd med hvitbeiset furupanel, mens teppet i forgrunnen er fra Sisters Craft. Reolen er fra Montana og de svarte stolene er fra Sibast, designet av Helge Sibast i 1953.

En lang og smal tomt var ingen hindring for arkitekten. Se den lekre, langstrakte hytta!

Et stort sengeteppe dekker sofaen, hvor man kan ta seg en god pust i bakken blant de mange putene fra Craft Sisters og Kit Couture. Familiens funn fra strandkanten ligger utstilt i en bambusskål og et trefat fra Go Green.

Lett, lyst og levende kjøkken
© Ida Schmidt

Det er plass til hele familien i aksjon rundt den store kjøkkenøya fra HTH. Kjøkkeninnredningen er i tidløst hvitt, men i stedet for en tradisjonell løsning med fliser eller stål i sprutsonen er kjøkkenet utstyrt med en sjøgrønn glassplate, som gir rommet mer spill og liv. Kanner og krukker fra Menu brukes til oppbevaring av ulike kjøkkenredskaper.

Dette sommerhuset er helt rundt, helt uten hjørner. Se det lekre sommerhuset innredet med messing og eik!

Harmonisk lysinnfall
© Ida Schmidt

Står huset ubrukt kan alt lukkes av med store skyvedører, slik at strukturen er beskyttet mot vind og vær, mens de samme dørene gir gjennomsiktighet og rikelig med lys når alt åpnes opp.

Lyset strømmer inn fra vindueneunder skråtaket og får interiøret til å virke større enn det er. Både vegger og tak er kledd i lysbeiset furu og gjør at rommet oppleves helhetlig og harmonisk. Stolene er designet av Helge Sibast og produseres av Sibast.

Gjør utelivet herligere hele sommeren igjennom med disse ideene!

Nærmere naturen med jordfarger
© Ida Schmidt

Soverommet går i rolige jordfarger, de samme som finnes i naturen utenfor.

En liten trappestige er blitt til et nattbord, som også brukes når de øverste skapene på den andre siden skal nås.

En vellykket innredning får du når rommet er funksjonelt og harmonisk. Her er et knippe soverom med smart oppbevaring som også ser bra ut!

Dører som rammer inn sanddynene
© Ida Schmidt

Fra badet er det direkte utgang til sanddynene. Glassdøren har også en nydelig estetisk funksjon ettersom den rammer inn landskapet utenfor og skaper en fin dynamikk i det ellers enkle rommet. Bildet er fra The Poster Club.

Disse badene har løsninger som fungerer for hele familien.