Sekskantet hytte med panoramautsikt

Med 14 meter vindusflate har arkitekten fått maks ut av hyttetomten i Eggedal.

Hytte med seks kanter
© Nils Petter Dahle

Hytta ligger 900 meter over havet i Eggedal, på solsiden av Norefjell. Nybygget er blitt en utradisjonell hytte i 60-tallsstil som samtidig fanger inn utsikten på 2000-tallets vis.
Peisen Ergofocus fra den franske peisprodusenten Focus var et opplagt valg til det 40 kvadratmeterstore oppholdsrommet. Peisen henger midt i rommet og kan dreies 360 grader, slik at flammene kan nytes fra både stuen kjøkken og spiseplass. Stolen er designet på 1950-tallet av den danske møbeldesigneren Hans Olsen og er en av de første skallstolene som ble produsert. Vegglampene er avlagte mørkeromslamper.

14 meter vindu
© Nils Petter Dahle

Arkitekt Håkon Vigsnæs i Jarmund og Vigsnæs arkitekter inspiserte tomten i full vinterdrakt før han tegnet en sekskantet form for maksimalt å utnytte den vesle knausen hytta ligger på. Den til sammen 14 meter lange vindusflaten i allrommet som rommer både kjøkken, sofakrok og spiseplass, gjorde at hytta måtte bygges som stolpebygg. Taket bæres av store limtrebjelker.

Plass til lange middager
© Nils Petter Dahle

Understellet til spisebordet er tegnet av arkitekten Håkon Vigsnæs. Platen på toppen er konstruert av møbeldesigner Al Coulson. Sam-stolen fra Dux er av samme type som man kunne finne på Hellstrøms Bagatelle.

Bokhylle av kasser
© Nils Petter Dahle

Bokhyllen er rett og slett gamle vinkasser i tre stablet oppå hverandre. En god idé for å lage en annerledes og morsom bokhylle!

Lys hytte
© Nils Petter Dahle

Kjøkkenbenken er en del av hytta konstruksjon og løper i seks meters lengde tvers over fronten. Benkeplaten er av plasstøpt betong. Under benkeplaten henger det skap fra IKEA.

Overlys
© Nils Petter Dahle

Det gjensnødde takvinduet oppe på hemsen slipper inn rikelig med overlys så snart snøen har smeltet.

Granpanel
© Nils Petter Dahle

Hytta er gjennomført i glatt ubehandlet panel av gran og med malte tregulv. Gjestesengen svever nesten fritt i luften over sengen til yngstedatteren. Alle sengene er plassbygde.

Kunstnerisk utsikt
© Nils Petter Dahle

Det store vinduet på soverommet gir utsikt ut mot naturen og fjellet. På veggen henger et foto av Drotninggutunatten; det eneste fjellet i lokalområdet man ikke kan se fra hytta. Puter og tekstiler kommer fra Ingeborg Wegge.