Rustikt feriehus i Malaysia

Lokale materialer, godt håndverk og vakre strukturer skaper den gode, ekte stemningen i dette malaysiske feriehuset.

Ferie i varmere strøk
© Anne Bråtveit

I disse kjølige vintertider drømmer vi oss gjerne langt vekk til varmere strøk. For eksempel til den malaysiske øya Penang, nærmere bestemt byen George Town og hjertet av bydelen Chinatown.

Dette er et typisk øst-møter-vest-sted, som tiltrekker seg kreative mennesker fra hele verden. Penang har en rikt sammensatt innbyggergruppe både når det gjelder etnisitet, kultur, språk og religion, også på grunn av de mange utenlandske beboerne – «expats» – her. Stilen i området er rå og veldig, veldig trendy. Man får raskt følelsen av at man like gjerne kunne ha befunnet seg i New York eller Milano.

Slik er det også i utleiehuset Sekeping Victoria, som altså ligger midt i George Town. Huset inngår i et større prosjekt kalt Sekeping, egentlig et designprosjekt med flere utleieboliger over hele Malaysia.
– Prosjektene våre handler ikke om å restaurere gamle hus og gi dem tilbake sin fordums prakt, vi er mer opptatt av å la ulike lag av husets sjel komme til syne og fortelle sine egne historier, forteller Ng Sek San, som er leder og designer i Sekeping-prosjektet.

Se flere bilder fra det fantastiske huset på de neste sidene.

Inne og ute
© Anne Bråtveit

Overgangene mellom ute og inne er flytende, som seg hør og bør i et område med godt uteklima. Rå, avskallete betongvegger mot vakre trær og diskré, industrielle lamper skaper et spennende internasjonalt uttrykk. Dette rommet kunne like gjerne vært i New York, ikke sant?

Vil du på besøk, så sjekk ut sekeping.com/victoria.

Åpent allrom
© Anne Bråtveit

Sekeping Victoria var opprinnelig et gammelt lagerhus. –Vi ville beholde den romslige følelsen som bygget i utgangspunktet hadde, forteller designer Ng Sek San. Det største rommet er bevart, og brukes i dag som et slags multirom for ulike arrangementer og festligheter. Hva med å få med vennegjengen og arrangere nyttårsfeiringen her neste år?

Vakre detaljer
© Anne Bråtveit

Mest mulig av den originale rominndelingen er bevart i det gamle lagerhuset. Ved inngangspartiet går en tretrapp opp til andre etasje.

I George town er det lett å kaste seg på sykkelen når man skal hit og dit. Praktisk med sykkelparkering i inngangspartiet, da!

Enkelt bad
© Anne Bråtveit

Badet er rått, enkelt og satt sammen av kun det aller mest nødvendige. Det motsatte av overflod, med andre ord.

Kult kjøkken
© Anne Bråtveit

Moderne glassdører skiller kjøkkenet fra spiseområdet. Selve kjøkkeninnredningen er utformet i plasstøpt betong. Kopper og kar oppbevares i store svartmalte vitrineskap med glassdører bak kjøkkenøya.

Luksus på spverommet
© Anne Bråtveit

En massiv jernstige fører opp til hemsen bygget av grove trebjelker. Kritthvitt sengetøy er skikkelig luksus, og dessuten like lekkert her hjemme i vintermørket som ute i den store varme verden.

Soverommene ligger i andre etasje, mens sosialt samvær prioriteres i det store åpne allrommet i første etasje.

Inviterer naturen inn
© Anne Bråtveit

De mange grønne trærne som vokser opp fra sementgulvet leker med rammene for ulike ute- og innesoner. De spinkle stammene og friske grønnfargene kontrasterer den slitte betongen. Ikke alle har muligheten til å så et tre i betonggulvet sitt (eh!), men prøv deg frem med kombinasjoner av organiske grønne planter og rå steinoverflater, for eksempel!

Sinkbøttene og bastkurvene er kjøpt på lokale markeder.

Stilig stue
© Anne Bråtveit

Vi elsker det rå uttrykket i det store allrommet. Møblene av metallnetting er ikke så ubehagelige som man skulle tro, med myke puter i, og «skilleveggene» av bølgeblikk er det nesten som vi vil kopiere. Kanskje vil vi til og med stable noen sammenleggbare stiger oppetter veggene hjemme? Kult, i alle fall!