10 norske drømmehytter på Instagram

Vi har samlet våre hyttefavoritter på Instagram fra hele vårt langstrakte land. Drøm deg bort og la deg inspirere av de fine hyttene her.

At nordmenn er hyttegale finnes det ingen tvil om. Mange av oss ser på fritidseiendommen som vårt andre hjem, og elsker å tilbringe tid på hytta, gjerne omkranset av vakker natur.

Det å skape et hyggelig og hjemmekoselig miljø på hytta er det mye glede i, og vi i BO BEDRE elsker å hente inspirasjon fra Instagram, hvor vi kan sniktitte på andres hjem og hytter for å la oss underholde, inspirere eller bare drømme oss bort.

Vi har samlet noen av våre hyttefavoritter på Instagram fra hele vårt langstrakte land. Kanskje finner du inspirasjon til din egen hytte eller hjem?

Stilrent i Narvik

Cabin Efjord er en moderne og stilren hytte som ligger naturlig til blant kystfuruer og berg i Efjord i Narvik. Ekteparet Frode Kristian og Tone-Beathe har vært opptatt at det er naturen som spiller førstefiolin, og har med hjelp av arkitekt Snorre Stinessen skapt et sjeldent fristed blant storslått natur.

Profilen inneholder flotte bilder av den prisvinnende hytta, hvor det stilrene interiøret elegant komplimenterer naturen utenfor de store vinduene. Ekteparet har stadig nye prosjekter og legger ut innhold fra byggeprosessene jevnlig, så her er det bare å følge med.

Rustikt og vakkert i Skorgadalen

Denne flotte hytta ligger i Skorgadalen i Rauma kommune og er faktisk både egentegnet - og bygget!

Interiøret i Svenngaarden har en rustikk, industriell og rocka karakter med noen hint fra bistrostilen. På profilen kan du se bilder av hytta, låven og eiernes helt nye leilighet som snart står ferdig.

I 2020 vant Svenngaarden den gjeve tittelen «Gullfjæren – Årets Borddekking», og det er mye som tyder på at det var særdeles velfortjent! I tillegg til interiør dukker det nemlig opp vakre bordsettinger og tips til hvordan du kan dekke opp til ulike anledninger.

Levende lys, naturmaterialer og vakre detaljer er gjengangere på bildene, og hvis du har behov for å roe ned og drømme deg litt vekk er denne profilen perfekt for deg.

Laftehytte på Hafjell

Denne fine hytta ligger på Mosetertoppen på Hafjell, og stod ferdig sommeren 2019. Det er en moderne laftehytte bygget med tradisjonell laftemetode, men med store vindusflater og store åpne løsninger som gir en lekker og eksklusiv følelse.

Eierne hadde et ønske om å forene det tradisjonelle og «tunge» med det moderne og minimalistiske, og peisen som henger fra taket er blitt et naturlig og elegant midtpunkt i hytta.

På profilen deles det fine og stemningsfulle bilder av de ulike rommene og seksjonene av hytta, samt mye interiør- og stemningsbilder. Blant annet har eierne bygget baderomsinnredning selv, i tillegg til endel møbler og andre DIY prosjekter som de også viser. Det skal godt gjøres å ikke senke skuldrene og la seg inspirere etter et besøk på denne profilen!

Vakkert i Trøndelag

Stemningsfull og vakker er ord som godt beskriver Instagramkontoen Hytta på Myrulltoppen. I profilen finnes både interiør og norsk natur, og fargene i profilen skifter med årstidene og viser hvor eventyrlig vakker naturen omkring hytta er.

Selve hyttemodellen er Osensjøen fra Familiehytta og ble satt opp i 2015 av eierne selv med hjelp fra familie. Siden den gang har den blitt flittig brukt både sommer som vinter. Hytta ligger ved Grong Skisenter i Trøndelag, og omgivelsene byr på et fantastisk fint turterreng året gjennom, noe som reflekteres i de vakre naturbildene som deles jevnlig.

Eierne opplever at det å komme opp på hytta gir ro og harmoni. De kan legge hverdagsstresset igjen hjemme og bare nyte dagene og være til. Denne følelsen sitter man også igjen med etter å ha besøkt den fine Instagramprofilen.

Unikt og stilrent ved Altafjorden

Den minimalistiske hyttedrømmen som vises frem på profilen @avvendel ligger ved Altafjorden, i Troms og Finnmark fylke. Hytta er tegnet av et lokalt arkitektkontor og rommer en moderne familie på fem.

Store vindusflater trekker den fantastiske nordnorske naturen inn og lar fjell og fjord komme til rette. En helt utrolig utsikt over Seiland, Sørøya og Stjernøya tar pusten fra en, og på profilen kan man også se nydelig lokal bebyggelse som er som tatt ut fra et maleri.

Stilren arkitektur og innredning i kombinasjon med magisk natur gjør denne profilen vel verdt å følge!

Hytteliv både inne og ute på Kvitfjell

Eierne bak profilen Tomt19 drømte om en hytte der naturen fikk slippe inn, noe de har oppnådd til de grader. Store vinduer sørger for utsikt over vakre Kvitfjell fra hytta som er tegnet i samarbeid med en arkitekt. Eierne ønsket å sette sitt eget preg på fritidseiendommen og har gjort veldig mye selv, alt fra å blande egen farge til panelene til å lage frittstående trapp og badekar.

På profilen kan man kose seg med fine og stemningsfulle interiørbilder hvor det gjerne er pyntet opp med ting fra naturen, og det deles fine bilder fra hytteliv både inne og ute ettersom årstidene endrer seg. Vakkert og inspirerende!

Hyttekos på Nesfjellet

Hytta som vises frem i profilen Villa Vollywood er en laftehytte, tegnet av eierne selv. Den ligger på Nesfjellet tett inntil alpinbakken og eierne brukte lang tid på planløsningen da hytta er bygget med tanke på at hele familien pluss venner kan være med. Hytta ligger 1000 meter over havet, og den fantastiske utsikten er et naturlig fokusområde på profilen.

På profilen deles også bilder av eiernes hus i Asker, og det er liten tvil om at de mestrer en koselig og lekker innredning både hjemme og på hytta. Dette er hyttekos på sitt beste!

Hyttefeber i Bodø

Denne koselige hytta fra 2017 ligger ved Misværfjorden i Bodø kommune, og er egentegnet. Eierne bak profilen Hyttefeber i nord ønsket å skape en lun hyttestil inspirert av det moderne og det har de absolutt lykkes med.

Store vinduer sørger for en nydelig utsikt over fjord og fjell, og hytta er koselig innredet med hovedsakelig bruktkjøp eller møbler eierne har laget selv. Et svart og stilig kjøkken er det naturlige midtpunktet i hytta, og mørkt panel står i vakker kontrast til kjøkkenet og naturen utenfor.

De skiftende årstidene er en stor inspirasjonskilde for eierne, noe som blant annet kommer til syne gjennom nydelige dekorasjoner som henter naturen inn. På profilen kan du se stemningsfulle bilder fra hytteliv både inne og ute som får oss til å drømme om det vakre nordnorge.

Med utsikt som tar pusten fra en

Myhomeandcottage er en nydelig profil som deler bilder fra hytta som ligger på Møre i vakre Stangvik. Kontoen er drevet av Eva, som viser frem bilder av hyttelivet. Hun deler stemningsfulle bilder og er ekspert i å ta koselig og fine bilder av både interiør og natur.

Spesielt bildene fra terrassen får oss til å drømme om å sitte under ullpledd og kikke ut over Trollheimen mot øst. Vakrere blir det ikke!