Moderne hyttekos i Hemsedal

Se en moderne vri på hyttekos i denne oppsiktsvekkende Hemsedal-hytta.

Spennende hyttekonstruksjon
© Ragnar Hartvig

Tre hytter tett-i-tett er trukket inn mot den lune fjellsiden i Totteskogen i Hemsedal. I en av hyttene bor arkitekt Tim Resen. Gjennom de store glassfeltene kan han nyte morgensolen og følge årstidenes endringer.

Glass i hver ende av hytta skaper gjennomlys og et behagelig opplyst rom. Stålvaierne er faktisk bærende, og er et spennende alternativ til kraftige bærebjelker i tre. Det gir et roligere interiør med bedre fokus på utsikten oppover mot fjellene. Persiennene er tilpasset av Notto tekstil. Spisestuestolene ble kjøpt av en eldre dame i 1985 til Resens første leilighet. Bordet er egendesignet og laget av gjennomfarget sort MDF med ben fra Ikea. Kisten er et hyggelig minne fra Tim Resens bestemor.

Beiset furupanel
© Ragnar Hartvig

Alt av treverk på innsiden er av furu, og beisen har Puls arkitekter selv blandet frem for å skjule kvisten. Mørk farge gir en lun atmo-sfære, mener Tim Resen. Sofaen er fra Living. Bordet har Resen selv laget av MDF-plater, og satt på ben fra Ikea.

Badstue på hytta
© Ragnar Hartvig

Etter timer på ski er det skjønt å tusle rett inn i badstua etter dusjen. Innredningen fra spanske Cosmic viderefører den svarte tråden, og ble valgt på grunn av sin geometriske enkelhet.

Sømløse skap
© Ragnar Hartvig

Puls arkitekter har jobbet frem presise overganger i overgangene mellom materialer og flater, som gir en flott og renskåren stil. Skapene er bygget inn som en del av konstruksjonene med de samme materialer og farger som veggene. Det gir et rolig helhetlig inntrykk.

Våkner til utsikt
© Ragnar Hartvig

Fra det øyeblikket man slår opp øynene kan man nyte utsikten mot fjellene. Alle soverom i sokkeletasjen vender mot fjellene i nord.