Hyttedrøm midt i naturen

I det fredete villyngterrenget i Hornbæk i Danmark ligger en trygg og naturlig svartbeiset tømmerhytte - det perfekte landsted.

Det perfekte fristed
© Glotti Press

Den svartbeisede tømmerhytta til Lisbet Nuka Heiring og familien ligger godt plassert midt i naturen, langt unna bylarm og eksos. Gress på taket har den også, hytta som ble bygget så sent som i 2003.

  • Vi kjøpte hytta av en ung familie som var bosatt i Frankrike, men som bygde den for å ha et sted å være når de var hjemme, forteller Lisbet.

Terrassen er holdt i en lys naturnyanse som står til omgivelsene. De hvite stolene er kjøpt brukt, og mykes opp med lunende saueskinn.

Fredet terreng
© Glotti Press

Det Lisbet setter mest pris på ved hytta er naturen. Det kuperte terrenget er fredet, det er nemlig det eneste området i landet hvor det vokser utstrakt villyng. Mange ulike fuglearter holder også til i terrenget, en inspirasjonskilde for Lisbet, som liker å male på fritiden.

Hytta består av to moduler på 68 kvadratmeter hver, i tillegg til et anneks på 18 kvadratmeter. For to år siden bygget Lisbet og mannen også en terrasse rundt hele huset. Med sine 180 kvadratmeter er den blitt et populært tilholdssted når det er fint vær, uansett årstid.

Ute skapes det stemning med levende lys. Krakk og lamper er fra danske Oi Soi Oi.

Herlig hjemmehygge
© Glotti Press

Innendørs er det også lett å finne roen. Store, innbydende møbler, dyreskinn, utstrakt bruk av lunende treverk og en knitrende peis sørger for nok av hjemmehygge.

Takket være mange vinduer strømmer det lys inn i stuen. Sofaer fra Ikea, stålampe og kurvstol fra Indoor Outdoor og gulvputer fra By Nord. Salongbordet er antikt.

Naturlig innemiljø
© Glotti Press

Levende vekster fra naturen utenfor blir som små stilleben plassert i krukker og vaser på bordet, sammen med horn og levende lys.

Lyst og naturlig
© Glotti Press

Kjøkkeninnredningen er holdt i lyse toner, og det samme er det rå lutebehandlede tømmeret. Kjøkkenet er funksjonelt oppdelt med kjøkkenøy og viftetopp. Dette er det viktigste rommet for familien, og det brukes både som arbeidsrom og samlingsrom.

Kjøkkeninnredningen og lampene er fra den danske produsenten Hanstholm Køkken.

Lunt og lettvint
© Glotti Press

Enklere kan det ikke gjøres: Legg et stykke matpapir på et trebrett og anrett en lun salat rett på papiret - rustikt og lettvint.

Ærverdig spisebord
© Glotti Press

Familien samles til måltider rundt det gamle, ovale spisebordet i ibenholt. Benken er fra Oi Soi Oi, og krakken er fra Bloomingville. Det samme er det store sølvfatet. Lysekronen er fra danske Indoor Outdoor.

Små skatter
© Glotti Press

De mange buddhafigurene har Lisbeth plukket med seg på sine reiser til India og Tibet.

Lyse drømmer
© Glotti Press

I tillegg til kjøkken og stue består hytta av et hovedsoverom med utgang til terrasse, tre soverom til barna, et gjesterom, og et bad.

Den hvite sengen gjør det lille soverommet litt lysere. Sengetøyet er fra By Nord, mens bildet på veggen er en plakat fra det danske Nationalmuseet som er beskåret.

Stemningsskapere
© Glotti Press

Små detaljer lager hyggelig stemning på badet.

Indre balanse
© Glotti Press

Lisbet Nuka Heiring er både coach, reikihealer, soneterapeut og psykoterapeut, og drar til landstedet så ofte det lar seg gjøre.

  • Det er viktig for meg å være i indre balanse. Det oppnår jeg gjennom daglig meditasjon og kontakt med naturen, forteller hun.