Hytte i ett med naturen

Planleggingsprosessen tok over ti år. Men nå som hytta står ferdig, er den så godt integrert i naturen at den knapt er synlig i terrenget.

Perfekt plassert hytte

© Andreas Mikkel Hansen

Hytta er knapt synlig der den ligger, godt kamuflert mellom sanddynene i det danske landskapet. En kombinasjon av smarte arkitektoniske løsninger og en fargeskala som spiller på lag med naturen, gjør sitt til at hytta glir inn i omgivelsene og nærmest virker naturlig integrert i området. Sedertre, sink og betong er blant materialene som er brukt, et helt bevisst valg fra arkitektens side.

  • En hytte skal ikke støye og dominere omgivelsene. Jeg valgte materialer som får en fin patina over tid og som harmonerer med landskapet her. Et pluss med slike materialer er også at de stort sett ikke krever noe vedlikehold, forteller arkitekt Lars Bo Paulsen.

Det er svært sjelden at det blir en tomt ledig i sanddynene, så da muligheten bød seg, slo eierne av hytta til med en gang. Likevel tok det ti år fra de kjøpte tomten til hytta sto ferdig. Det er nemlig strenge restriksjoner for hvordan man kan bygge i et slikt landskap. Gjennom langtekkelige forhandlinger med kommunen kom Lars og eierne omsider til enighet om et byggeprosjekt som alle parter kunne gå god for.

Se flere bilder fra den vakre hytta på de neste sidene.

Ikke for hvitt

© Andreas Mikkel Hansen

Eierne ville ikke at hyttas interiør skulle bli for hvitt, og valgte derfor helsvart kjøkken med en hvit benkeplate i et komposittmateriale. For å unngå høye skap, er kjøleskapet integrert blant underskapene.

Utsikt fra spiseplassen

© Andreas Mikkel Hansen

Mot nord er det vakker utsikt over landskapet. Området utenfor er fredet og kan ikke bygges på, så eierne vet at utsikten er varig. Bord og stoler er fra Fritz Hansen, mens taklampene er fra Luceplan.

Flere nivåer

© Andreas Mikkel Hansen

Området mellom hyttas to nivåer er blitt et yndet sitteområde for familien. Egentlig ønsket de seg en hytte over ett plan, men nå synes de nivåforskjellen gir huset en ekstra dimensjon.Hyttelivet er dessuten gjort svært fleksibelt, slik at lette stoler kan flyttes rundt på og sofaen like gjerne kan fungere som solsenger ute. Smart!

Delikate rom

© Andreas Mikkel Hansen

Også fra soverommet kan den vakre utsikten nytes. Sengeteppet er fra Hay, mens stolen Nap er designet av Kasper Salto for Fritz Hansen. På badet er det valgt enkle og praktiske materialer som krever så lite vedlikehold som mulig. Glassdøren mellom bad og soverom, gjør dessuten at begge rommene får maks lys.

Skjermet uteplass

© Andreas Mikkel Hansen

En sandvoll inn mot naboen var et krav fra kommunen. Arkitekten løste dette fint ved å sette inn en betongmur som forsterker det rå og vindblåste uttrykket.

Relaterte artikler