Hytte blant trekronene

En arkitekttegnet familiehytte svever blant tretoppene i Stavangers skjærgård.

Arkitekttegnet hytte
© Nils Petter Dahle

På en av de åtte Sjernarøyene i skjærgården like nord for Stavanger har arkitekt Tommie Wilhelmsen tegnet en hytte for en urban familie på fire. En hytte som nærmest svever oppe blant gamle eike- og furukroner, samtidig som den er innredet med all moderne komfort. Kjøkkeninnredning fra HTH.

Skyvedørsløsninger
© Nils Petter Dahle

Hytta er 120 kvadratmeter og består av en hoveddel med et stort allrom med stue og kjøkken, samt en tilleggsdel med soverom, bad og et mindre oppholdsrom. Delene kan enkelt skjermes ved hjelp av skyvedører slik at man alltid kan finne et sted hvor man kan være litt privat.

Den grønne loungeutgaven av Tivoli-stolen til Verner Panton er kjøpt hos Black & White. Legg merke til glasspartiet i terrassen som gjør at man kan titte ned.

Hytteinteriør i eik
© Nils Petter Dahle

Det vokser mye eik i området. Blant annet derfor valgte arkitekten eik i himlingene og på deler av veggene inne. Eikespilene beveger
seg også utenfor vinduspartiet og skaper dermed en naturlig kontakt med utemiljøet. På gulvet er det lagt hvitoljet eikegulv kalt Lifestyle Denver fra Solidfloor. Sofaen fra Ligne Roset er kjøpt hos Black & White. Bordet er designet av Marcel Breuer. Det runde bordet i hjørnet er designet av Eileen Grey.

Oppholdsrom med sjøutsikt
© Nils Petter Dahle

Fordi bygget er løftet opp i høyden har man fanget inn sjøutsikten i flere himmelretninger. Oppholdsrommet like utenfor de to barnerommene brukes både til lek og avslapning. Sofaen er fra Bolia.

Hems med sengeplass
© Nils Petter Dahle

Man trenger ikke en hel ekstra etasje for å utnytte plassen. En hems er en praktisk måte å få flere sengeplasser på.

Hytte blant tretoppene
© Nils Petter Dahle

Betraktet fra nordøst kan hytta nærmest minne om et gigantisk ørnerede. Diskré søyler løfter hyttekroppen på en genial måte opp i trekronene og mot lyset og sjøutsikten.

Stor uteplass
© Nils Petter Dahle

En stor sørvestvendt terrasse har optimale solforhold så godt som hele dagen. Skyvedørene, som enkelt kan trekkes til side, gjør at ute- og innemiljøet kan gli i ett på godværsdager.

Hovedsoverom med eget bad
© Nils Petter Dahle

Foreldresoverommet har eget bad. Sengetøy fra Gant. Spotene i soveromstaket, i liket med boligens øvrige takspoter, er levert av Concept Design.

Plassbygde senger
© Nils Petter Dahle

Køyesengene på barne- og gjesterommene er plassbygde og byr på en bred seng nede og en noe smalere seng oppe. Nederst finnes det skuffer til praktisk oppbevaring av for eksempel sengetøy.

Bad fra Unoform
© Nils Petter Dahle

Baderomsinnredningen er fra Unoform. Vasken er fra Catalan. Blandebatteriet er designet av Philippe Starck, og flisene er fra Proff Flis.