Herlig hytteliv

I kjente omgivelser på Nerskogen, midt i naturens eget treningseldorado, tilbringer Mona og Håvard det meste av sin kvalitetstid.

Hyttedrøm på Nerskogen
© Anniken Zahl Furunes

Mona Gikling og Håvard Borthnes hyttedrøm ligger på Nerskogen i Rennebu i Sør-Trøndelag, bare 20 minutter unna Oppdal. Sammen med sønnene Ask og Vetle, på seks og åtte år, tilbringer de hver eneste helg på hytta.

Hyttas stue og kjøkken er samlet i ett oppholdsrom. Den store peisen har en gjennomgående innsats fra Brunner, som gjør at flammene kan nytes fra begge sider.

Hele hytta er kledd i granpanel som er beiset i ulike farger. Strukturen i treverket er alt som trengs av dekor - vakkert og vedlikeholdsfritt.

Taket er hvitbeiset for å holde det lyst, veggene i stuen er beiset i Jotuns Sjøsand. Furugulvet er lutet og hvitvasket.

Flott ferdighytte
© Anniken Zahl Furunes

Paret kjøpte tomten i 2009, og i 2012 kunne familien ta i bruk sitt nye feriested.

Rindalshytta, som er tegnet av Ole Petter Wullum, ligger flott nedsenket i terrenget. Familien kan kjøre til døren, men også spenne på seg skiene rett utenfor og nyte de milelange preparerte løypene som går rett forbi hytteveggen.

Hytta er ikke så stor, men de store vindusflatene gir mye lys, og en følelse av uendelig mange flere kvadratmetere enn de 100 som den faktisk er på.

Materialmiks
© Anniken Zahl Furunes

Fasaden var låst slik den opprinnelig var tegnet, så de fleste tilleggsvalg gikk på materialer. Mona og Håvard ønsket seg en hytte så vedlikeholdsfri som mulig, så det ble lagt betonggulv i gangen og på alle soverom.

Les også: Røft og rått i rødt og betong

Hytta er delt i to soner. I den ene enden er oppholdsrommene og bak det svarte kjøkkenet fra Kvik ligger soverommene og badet. Over er hemsen med en liten tv-stue, i tillegg til et soverom med plass til fire.

Lampen over spisebordet er fra Brunklaus, og spisestolene er noen utgåtte modeller fra Ikea. De svarte taklampene og kjøkkenbenken er fra Bolia.

Gammelt og nytt
© Anniken Zahl Furunes

Det er godt å ha med litt historie når alt annet er helt nytt. Det gamle serviset har Mona overtatt etter bestemoren sin. Det er her i den nye hytta de virkelig får satt pris på arvegodset.

Les også: Skap ditt helt egne personlige interiør.

Peis som romdeler
© Anniken Zahl Furunes

Peisen, som Mona og Håvard har tegnet selv, fungerer som romdeler.

Les også: Velg riktig peis for deg

Det er lett å nyte peiskosen fra dette intime hjørnet i enden av stuen. Hele rommet virker større enn det er fordi lyset får strømme uavbrutt gjennom stuene. Det matte furugulvet er godt og lunt å gå på. Skinnstolen er fra Swedese.

Smarte løsninger
© Anniken Zahl Furunes

Paret var litt engstelig for kuldeinnslag fra de store vindusflatene, men trikset var varmematter under de solide furugulvene, som ikke tåler varmekabler.

Mona og Håvards sønner, "Spiderman-guttene" Ask og Vetle, koser seg med besøk av Luca. De har tv-stue på hemsen, men iPad-en er et like godt alternativ.

Seng av kommode
© Anniken Zahl Furunes

Soverommene er enkle og praktiske. Sengen er bygget opp over en kommode fra Ikea, noe som gir ekstra oppbevaring. Mona er veldig glad for at de valgte skyvedører, det gjør det mulig å møblere på begge sider av døråpningen.

I gangen er det beiset med fargen Drivved fra Jotun.

Levende interiør
© Anniken Zahl Furunes

Badet er smart og enkelt. Mona og Håvard har valgt en rolig fargeskala i hvitt og ulike gråtoner, noe som gjør at rommet virker åpent til tross for sine få kvadratmetere.

Det som skaper liv i innredningen er den spennende variasjonen i materialbruken. Betongvasken fra Kvik er lagt på en enkel eikeplate. De grå gulvflisene er et godt alternativ når førstevalget var slipt betong. Kurvene er fra Living.

Effektiv planløsning
© Anniken Zahl Furunes

Trappen til hemsen er bratt, men den stjeler heller ikke unødvendige kvadratmetere.

Paret er veldig glade for at de tok seg god tid til å gå gjennom alle detaljer i forkant. Planløsning, material- og fargevalg er blitt akkurat slik de ønsket seg det, og det er ingenting de kunne tenke seg å ha gjort annerledes.

  • Det er ikke så stort, men det er akkurat det vi har behov for!

Se flere herlige hytter.