Glassklar hytte i Tjømes skjærgård

Med meterhøye glassvegger og en hemmelig takterrasse, kan hyttelivet leves både åpent og skjult.

Utsikt til Tjømes skjærgård
© Sveinung Bråthen

På en høyde med utsikt over Færder fyr ligger en hytte litt utenom det vanlige. Den nydelige utsikten mot Tjømes indre skjærgård trekkes inn gjennom høye vinduer og gir en følelse av å være ute selv om man er inne.

Bordet og teppet er fra Italian House.

Rålekker arkitektur
© Sveinung Bråthen

Pir 2 arkitekter har tegnet hytta med et spenstig svevetak og store glassflater. Vinduene bringer Tjømes indre skjærgård inn i stuen til familien på fem.

Solsengene på den herlige terrassen er fra Gloster

Uterom på tre nivåer
© Sveinung Bråthen

Hytta er plassert i hjørnet av tomten slik at mest mulig av tomten er tilgjengelig uteareal. Ettersom den er skrånende, har vi valgt å organisere utearealet på tre ulike nivåer. Terrassen har direkte adkomst til kjøkkenet. Utemøblene er fra Gloster.

Pis på sokkel
© Sveinung Bråthen

Med vridbar sokkel kan flammene fra peisen skape stemning både på kjøkkenet og i stuen. Peisovnen FR 373 leveres av Jøtul.

Vindu over kjøkkenbenken
© Sveinung Bråthen

Et flott allrom innbyr til sosialt samvær! Kjøkkenet er hjertet i hytta, og har direkte adkomst til takterrassen og plenen utenfor. Legg merke til vinduet over kjøkkenbenken. Eierne stortrives med matlagingen her, lyset kommer inn på kjøkkenbenken og de kan samtidig nyte utsikten utenfor.

Bordet Super-ellipse er designet av den danske poeten Piet Hein. Stolene Date fra Varier er designet av Olav Eldøy, og levert av In-teriørbutikken i Tønsberg.

Skjenk og glasskap i boks
© Sveinung Bråthen

Avlastningsdelen til kjøkkenet er trukket inn i en boks som bryter opp glassflaten og skjermer litt for solen. Kjøkkenet er fra italienske Mobalpa.

Dagslys gjennom frostet glass
© Sveinung Bråthen

For å få inn mer lys på soverommet, valgte eierne glass som er frostet. Hemsen leder ut til takterrassen som ikke er en synlig del av arkitekturen. Dette er blitt et frirom med utsikt over stuen og videre ut i skjærgården.

Skjult takterrasse
© Sveinung Bråthen

Takterrassen er en hemmelig liten perle som ligger skjult i arkitekturen. Her nyter familien kveldssolen og utsikten over skjærgården. Terrassen har adkomst både innenfra og utenfra.

Stedstilpasset hyttearkitektur
© Sveinung Bråthen

Arkitekturen er tilpasset vær og vind, og skjermer for uteområdet. Svevetaket og den avanserte konstruksjonen frigjør ytterveggene for bæring. Det muliggjør en utstrakt bruk av glass og gir en følelse av å være ute selv om man er inne.

Soverom med utgang til terrasse
© Sveinung Bråthen

Hytta har flere trekk fra «den typiske Tjøme-hytta». Blant annet har tre av soverommene dører direkte ut til terrassen. På en sommerhytte er det hyggelig å ha muligheten til å gå rett ut. Dette soverommet ligger bak kjøkkenet. Store glassvinduer gjør rommet lyst og luftig.

Lys hytte med mye glass
© Sveinung Bråthen

Det sammenhengende glassfeltet langs hele gesimsen gir en følelse av at taket svever, og bidrar til at hytta får et lyst og luftig preg. Det er også brukt glass der hvor det er viktig med god kontakt mellom ute og inne.