Drømmehytta i Hemsedal

Hege og Bjørn visste jo så godt hva de ville ha. Derfor tegnet de like godt hytta si selv.

Vi ville ikke ha en av de typisk tradisjonelle fjellhyttene hvor man må sitte og titte ut av gluggene. Vi ønsket oss store vindusflater som åpnet opp for den fantastiske utsikten utenfor. Ja, det med vinduene var egentlig det første vi bestemte oss for. Store glassflater måtte vi ha, forteller Hege Barnholt.

Hun og mannen Bjørn Johan Stenersen brukte fire år på å finne frem til den perfekte tomten. Fra starten av var de klare på hvilken type hytte de ville ha, både med tanke på materialvalg, farger og beliggenhet. Tomten de til slutt fant ligger i Hemsedal, nærmere bestemt under fjellet Skogshorn, med utsikt over Storevatn. Hege og Bjørn er godt kjent i området fra før.

At de tegnet hytta selv er kanskje ikke så rart. Dette paret vet nemlig veldig godt hva de holder på med. Hun er stylist og forfatter av seks hobby- og livsstilsbøker, og han jobber med grafisk design og foto.

  • Vi jobber ganske mye sammen, og vi jobber mye hjemmefra. Akkurat nå fokuserer vi mye på bloggen vår, 2athome.no, et sted hvor vi lager små interiør- og livsstils­reportasjer, forteller Hege.

Se bildene fra den fantastiske hytta på de neste sidene!

Paret har tegnet kjøkkenet selv, mens Kveno Snekkerlag har utført arbeidet. Da de begynte å planlegge hytta for to år siden, var det mye de var helt enige om at de måtte ha. For eksempel ville de gjerne at selve "leverommet", som de kaller det, altså kjøkken, stue og spiseplass, skulle være ett stort rom.

Taklampen Bell fra Normann Copenhagen har Hege fått av moren sin. - Det var den siste gaven jeg fikk av henne. Jeg liker å tenke at hun fortsatt er litt med oss. Hun var så glad i å være her ved Skogshorn, sier Hege. Spisebordet har faren hennes laget til hytta på mål. Det er i gråpigmentert malmfuru. Stolene er designet av Eames og produseres av Vitra

Hovedetasjen er åpen og luftig, men likevel tydelig inndelt i soner, noe som er spesielt tydelig sett fra tv-kroken på hemsen. Sofaen er fra Hay og er trukket i godt ullstoff fra Kvadrat. Som sidebord står Cork, designet av Jasper Morrison for Vitra. Maleriet er av Carine Zeier. Selve byggeprosessen har gått raskt. De begynte å tegne hytta i 2012, og byggherren begynte for et år siden. Lokale håndverkere er brukt så sant det har vært mulig.

Gjennom de store vinduene har Hege og Bjørn fri utsikt mot Storevatn. I taket henger lampen Random fra Moooi. Lenestolen CH 25 fra Carl Hansen & Søn er kjøpt hos Blåmann. Stuebordet Solid i ask og marmor er designet av Lars Beller Fjetland for Normann Copenhagen. Han ble for øvrig kåret til Årets designer under Bo Bedre Designpris i 2014.

I bakgrunnen svever en trapp opp til hemsen. Trappetrinnene er felt inn i en drager som ligger bak panelet. Materialet er hvitpigmentert furuplank. I stedet for et rekkverk har paret brukt Dots fra Muuto. Originalt! Ved siden av peisinnsatsen fra Rais står krakken Butterfly fra Vitra. - Min yndlingsstol! sier Hege.

Naturtonene går igjen også på badet. Vegger og gulv er dekket av betongflisene Provenza fra Flisekompaniet. De matte naturoverflatene gir liv til rommet. Servanten er fra Duravit, mens selve skuffeseksjonen er fra Ikea. Luksuselementet er benkeplaten i marmor. Den er kjøpt hos stenprosjekt.no.

Hytta har elleve sengeplasser, seks av dem er oppe på hemsen. Her er det bygget små lune sovealkover langs veggene, en enkeltseng og en dobbelseng på hver side av rommet. Her oppe finnes det i tillegg et koselig stueområde.

Skyvedøren i gangen har fått noen strøk med maling i fargen Labrador fra Jotun. Speilet er fra Hay, og krakken Georg fra Skagerak er kjøpt hos Verket Interiør.