Hytteliv i en rund oljetank

Hvordan innrede et hus der alle veggene er runde? Se de tøffe løsningene i hytta i Lofoten!

Oransje Pirelli-gulv
© Sarah Cameron Sørensen

Eierne måtte tenke utenfor boksen da de forelsket seg i den gamle oljetanken i Lofoten. Den har gjenoppstått som en helt særegen hytte, og er blitt et ordentlig overskuddsprosjekt som inspirerer og gleder mange. Det første som slår imot når man kommer inn i oljetanken, er det knalloransje Pirelli-gulvet på kjøkkenet og i trappen. Gulvet er slitesterkt og passer godt på en hytte hvor man drar inn mye utenfra.

Fotoøya i Lofoten
© Sarah Cameron Sørensen

Den gamle oljetanken hadde stått tom i 30 år, og kostet 15 000 kroner. Med på kjøpet fikk de fantastisk utsikt utover de taggete fjellene som kjennetegner Lofoten. Skrova er en øy med 200 innbyggere som i tillegg til å være et sted for fiske- og hvalfangst, har begynt å etablere seg som en foto-øy. Folk reiser fra fjern og nær for å gå på utstillinger og ta kurs på Fotobrygga. Det var da eierne var her for å åpne utstilling at de først så oljetanken som sto og kneiset på øyas beste utsiktspunkt.

Spesiallaget benkeplate
© Sarah Cameron Sørensen

Kjøkkeninnredningen kommer fra Designkjøkken i Mo i Rana. Benkeplaten er spesialskåret for å passe til den buede veggen.

Original hytte
© Sarah Cameron Sørensen

Oljetanken består nå av 75 kvadratmeter fordelt over tre luftige etasjer. Det er lagt mye flid i detaljene, og spesialbygde løsninger utnytter hver centimeter og fremhever den runde formen. Den karakteristiske runde trappen er laget i heltre eik, og er spesialtilpasset bygget.

Panoramastue
© Sarah Cameron Sørensen

I toppetasjen er det en fantastisk 360 graders utsikt over Skrova. Store vindusflater gir følelsen av å sitte ute i naturen, og det originale taket med elementer av ubehandlet og rustent stål understreker den røffe stilen. LED-lysene i taket er fra Lyse Ideer. Den lange kassen som fungerer som bord har eierne snekret selv. Sofaen er også eget design, men er sydd av andre. Den kan slås ut til en komfortabel dobbeltseng, samtidig som det er god oppbevaringsplass inni benken. Myke puter og brede vinduskarmer gir mer enn nok sitteplasser. Den turkise stolen heter Smile og kommer fra Brunstad. Stereoanlegget fra Genova gir god lyd i det runde rommet.

Innredet med klassikere
© Sarah Cameron Sørensen

Kjøkkenbordet har eierne laget selv med litt hjelp fra en sveiser. Jærstolene fra Valdres er blitt en klassiker og den originale PH-lampen over bordet er et arvestykke.

Røff innredning
© Sarah Cameron Sørensen

Innredningen i den gamle oljetanken er uformell og komfortabel med røffe materialer som bjørkefiner, ubehandlet stål og mykt, slitesterkt gummigulv.

Naturens farger
© Sarah Cameron Sørensen

Det smaragdgrønne vannet og det blå lyset i Lofoten var inspirasjonen til baderommet. Veggene har mosaikkfliser og gulvet vinylbelegg.

Soverom med enkle løsninger
© Sarah Cameron Sørensen

Hovedsoverommet ligger i andre etasje sammen med badet. Sengen er er laget selv, med praktiske skuffer under som gir god oppbevaringsplass. Skapet er innebygd og en hylle over sengen fungerer som nattbord. Lampene er fra IKEA.

Gjesterom til tre
© Sarah Cameron Sørensen

I første etasje med inngangsparti og kjøkken ligger et ekstra soverom med plass til tre. Sengene er snekret av eieren, som var møbelsnekker før han ble filmfotograf.