© Adobe Photo

Hvordan velge vinduer for huset?

Ved oppussing eller bygging av nytt hus, er det mange faktorer man må tenke på for å holde huset praktisk, samtidig som det gjerne skal være estetisk vakkert for øyet. Det gjelder både utvendig og innvendig.

Materialer, vinduer, dører, takbelegg, utskjæringer og listverk er alle delikate elementer som man bør tenke ekstra nøye gjennom før man tar de endelige valgene.

Her skal vi se nærmere på hvilke faktorer du bør tenke over for å velge riktige vinduer til huset. Med et enormt stort utvalg på markedet, blant annet hos Sparevinduer, er det mange ting å tenke over. Her gir vi deg noen tips for å gjøre prosessen noe enklere.

Isolasjonsevne

Vinduer kommer i mange ulike kvaliteter. En viktig ting å tenke på når man skal velge vinduer for hus i Norge er hvilken isolasjonsevne som vinduene har. Med svingende temperaturer, ønsker du helst å velge vinduer som holder på varmen inne om vinteren og stenger mest mulig varme fra solen ute om sommeren. Noen vinduer lages med dobbelt glass, og noen med tykkere glass enn andre. Andre faktorer som spiller inn på isolasjonsevnen er tetningslistene rundt vinduene og hvor mange leveår disse har. Sjekke derfor nøye gjennom utvalget for å finne de beste vinduene.

Sprosser eller ikke sprosser?

Sprosser er uhyre viktig både for det praktiske og det estetiske. Vinduer uten sprosser er så klart veldig mye enklere å holde rene, men gir samtidig mer innsyn for naboen. Slike vinduer vil passe godt til moderne funkisboliger. Vinduer med sprosser er derimot noe mer tradisjonelt og vil passe til klassiske boliger og renovering av eldre hus. Og dersom valget skulle falle på sprosser fra sparevinduer.no, er det fint å vite at du får avtagbare sprosser for enklere rengjøring.

Hvilken retning svinger vinduet?

Vinduer svinger i mange ulike retninger. Hvilken retning du bør velge, vil for det meste ha praktisk betydning. Husets utforming og rommet vinduet skal passe inn i, vil avgjøre hvilken retning som passer best. Passer det for eksempel med et vindu med toppsving eller sidehengsling? Det er også viktig å tenke på hvilken retning vinduet svinger i, i forhold til rengjøring av vinduene.

Blant alle mulighetene på markedet, kan det være utfordrende å velge riktig type vindu. Den beste anbefalingen er å snakke med fagpersoner som er eksperter på området. Få viktig hjelp med å velge riktig vindu, for at oppussingen eller husbyggingen skal gå mest mulig smertefritt og samtidig sørge for best mulig resultat.