Et vakkert hjem med lys og lure løsninger

Det er løsningene mer enn tingene som gjør dette huset til et hjem for familien som bor her. Ja, også materialbruken, lyset og de fine linjene, da.

Linjer gjennom huset
© Nadia Nordskott

Linjer gjennom huset

I et boligområde på Madlemarki Stavanger ligger respektable eneboliger tett. Ett av husene skiller seg litt ut. Ikke mye, men det var heller ikke meningen.

Vi visste at vi ville bygge et stort hus, med god plass til alle og alt, men vi ville absolutt ikke at det skulle være prangende, tvert imot, sier den ferske huseieren Britt.

Stolen 9,5° er designet av B.Lex for Frama. Den ser ut som kunst, men er slett ikke skjev når du setter deg på den. På veggen henger klokken Qlocktwo designet av Biegert & Funk. Lysbyrået Conceptdesign har sørget for den indirekte belysningen.

Siktlinjene i huset er gjennomtenkte. Her står vi i stuen og ser tvers igjennom til kontoret. Kjøkkenbenken, designet av Tine Hundrup spesielt for dette huset, er dratt opp i stuen, der den blir skjenk.

Midt i rommet er en boks kledd i douglasgran, det samme materialet som på gulvet. Her skjules et grovkjøkken, hvor kjøleskap, fryser og komfyr er.

Et rom i rommet
© Nadia Nordskott

Et rom i rommet

I nisjen bak spisebordet kan du betrakte alt som skjer, men likevel være litt for deg selv, genialt! I bakgrunnen skimtes lekerom og entré.

– Det er fint å ha det fint, men det er ikke tingene som gjør at vi trives her. Det er løsningene, og det faktum at rommene ligger slik i forhold til hverandre at vi kan være sammen uten å gå i veien for hverandre. Den sofaen på kjøkkenet, for eksempel, den er god som gull. Ungene bor i den, sier Britt.

8 kule ideer til barnerommet finner du hos BoligPluss.

Kule nivåforskjeller
© Nadia Nordskott

Kule nivåforskjeller

Forskjellen i gulvnivået gjør at stue og kjøkken føles som to ulike soner, selv uten vegger.

– Boligen har en fin trinnvis løsning, som begynner diskré ute, til mer lekent når du kommer inn. Jeg blir automatisk litt interiørarkitekt i slike prosjekt, fordi interiøret henger sammen med huset. Min filosofi når jeg lager hus er å skape løsninger som passer til beboer, og som gjør et hjem unikt, sier arkitekt Tommie Wilhelmsen.

Spisebordet fra Bolia har godt selskap i Rin stoler, designet av Hiromichi Konno for Fritz Hansen. Conceptdesign har stått for alt lys i boligen, inkludert pendlene h2o av Viabizzuno.

Genial løsning på kjøkken og stue
© Nadia Nordskott

Genial løsning på kjøkken og stue

Kjøkken og stue er verken separate rom eller et allrom, men noe midt i mellom. Stuen ligger tre trinn opp fra kjøkkenet og spisebordet, og blir dermed litt adskilt, tross fravær av indre vegger. Midt i rommet står en stor, åpen gasspeis.

Se flere flotte boliger – meld deg på nyhetsbrevet!

Kjøkkenbenken glir over til skjenk når den entrer stuedelen av allrommet. Den er spesialtegnet av Tine Hundrup. Den store åpne gasspeisen fra Boley sørger for at flammespillet er synlig for alle. Peisen er mest for kos, for i alle gulv er det varme. Lenestolen Husk er designet av Patricia Urquiola for B&B Italia.

Svevende garderobe, svevende trapp
© Nadia Nordskott

Svevende garderobe, svevende trapp

TIL VENSTRE: Den karakteristiske hengeren er laget i stål og festet i lysslissen i taket, med ledbelysning i bakkant som lyser opp betongveggen.

Sammen med skuffebenken i douglasgran er dette løsninger som arkitekten Tommie Wilhelmsen har tegnet og fått laget på stedet. Putene er trukket i ull fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik.

Her er et annet hus hvor treverk er en stor del av innredningen.

TIL HØYRE: Trappen er husets smykke. Den spesielle designen gjør at trinnene rent faktisk svever ut fra veggen.

De er konstruert som ståltrinn festet i betongen, også kledd i douglasgran, før en vegg i glass rammer dem pent inn. Alle løsninger er tegnet av arkitekt Tommie Wilhelmsen.

Mye tre på soverommet
© Nadia Nordskott

Mye tre på soverommet

Gavlveggen i soverommet er kledd i douglasgran, akkurat som gulvet. Også sengen og nattbordene er laget av samme tresort.

– Tross metervis med rå betong og mye glass har huset en veldig myk og dempet lyd. Det kommer delvis av at det er heltregulv i hele første etasje, men også at det er lagt lydabsorberende plater i taket, sier Britt.

Sjekk ut disse spektakulære soverommene!

Tydelige soner, store vinduer som slipper inn godt med dagslys og et balansert varme- og luftesystem sørger for at inneklimaet er godt, slik at huset er et godt sted å være, også rent teknisk. Men mye av roen i bygget tilskrives også et behagelig lydnivå.

Prisbelønte fliser på badet
© Nadia Nordskott

Prisbelønte fliser på badet

Britt og Tor Olav valgte de prisbelønte Dandelion-flisene av Claesson Koivisto Rune for Marrakech Design på badene. Innredningen er spesialprodusert av Tine Hundrup.

Sjekk ut flere fargerike bad her!