Vakkert atriumshus i pakt med naturen

Et atrium er det perfekte samlingspunktet for familien på fem! Vakkert treverk både inne og ute forsterker følelsen av natur.

Landlig familiehjem med natur på alle kanter
© Andreas Mikkel Hansen

Christina Kohl Sigurdsson og Palle Engel Madsen ønsket landlige omgivelser for barna sine, Helena (7) og tvillingene Linus og Elisabeth (5).

De fikk tak i drømmetomten i Højbjerg ved Århus, og tok med seg barna ut av byen for å bygge huset de lenge hadde ønsket seg.

Området som tidligere var et sted preget av sommerhus, var regulert til boligområde, og tomten som paret fikk tak i var den siste i sitt slag, med et frodig turområde like ved. Det ble viktig for dem å bygge et hus som ivaretok familiens hverdagslige behov og sto i stil med omgivelsene.

Sammen med arkitekt Jan Henrik Jansen har de skapt et hjem som gir dem følelsen av å bo tett på naturen, avskjermet fra naboene.

– Det er fantastisk å komme hjem til et hus hvor vi kan ha adgang til mer enn én lekeplass. Vi kan sitte i solen med en kopp kaffe, mens ungene løper rundt og leker, sier Christina.

Mathias og Sonja bygde også drømmehuset sitt nærme skogen. Se det varme og vakre trehuset på boligpluss.no.

Bjørkefiner på alle vegger
© Andreas Mikkel Hansen

Innvendig er vegger og tak kledt med bjørkefiner og er en fin gjengivelse av naturen utenfor.

– Da vi bygde atriet var jeg redd for at det ikke ville komme nok lys inn i huset på grunn av overbygget, men det er fantastisk lysinnfall i boligen, forteller Christina.

Skyvedøren skaper en fin flyt mellom rommene. Den kan lukkes fra kjøkkenet og ut mot spisestuen og den delen av huset som ligger vendt mot naboene. Legg også merke til hvilken fin effekt det er gjenta en fargenyanse, her er peisen malt i samme farge som toppen av spisebordet. Taklampen er Le Klints 102A-pendel, design Tove & Edvard Kindt-Larsen, og vegglampen 265, design Paolo Rizzatto for Flos, føyer seg inn i rekken av svarte kontraster.

Det er så mange flotte spisebord og spisestuestolerå velge mellom. Her ser du vårens fantastiske utvalg!

Favorittrom med svarte kontraster
© Andreas Mikkel Hansen

Kjøkkenet er rommet som Christina er mest glad i.

– Fra kjøkkenet kan jeg følge med på alt som skjer i huset. Det er her jeg bruker mest tid. Jeg setter også pris på å ha en stor velfungerende entré og et grovkjøkken. Det er denne delen av huset jeg er mest glad i, erkjenner hun.

Spisebordet er fra Bolia og Side Chair, designet av Charles & Ray Eames, står i fin stil til resten av innredningen.

Du kan enkelt gi kjøkkenet ditt et løft uten å pusse det opp. Her er vårens fineste ting til kjøkkenet!

Kjøkken med utgang til terrassen
© Andreas Mikkel Hansen

Det romslige og åpne kjøkkenet er praktisk med utgang til grovkjøkken og en terrasse utenfor. Innredningen i bjørkefiner har en snekker bygget med skap fra lysani.dk. Barstolene er prototyper fra oooja.dk.

Ikke glem å abonnere på nyhetsbrevet vårt, så får du boligreportasjene sendt rett i innboksen din hver tirsdag og fredag.

Treverk som gjenspeiler naturen utenfor døren
© Andreas Mikkel Hansen

– Treverket speiler naturen utenfor og gjør at stilen føles gjennomført. Men vi har lagt like mye vekt på at huset skal være funksjonelt å bo i som på det estetiske, sier Christina.

På barkrakkene fra danske Oooja kan man prate med kokken, eller gløtte ut på det som foregår rett utenfor døren.

Lyst lesehjørne
© Andreas Mikkel Hansen

Glassdøren i front av peisen leder ut til gårdsrommet, men innerst i kroken kan man sitte i fred, nesten helt for seg selv.

Frodig innendørs med grønne planter
© Andreas Mikkel Hansen

Store vindusflater med dører ut til atriet gjør det lett å føle seg ute når familien er inne. Bjørkefiner på vegger og tak forsterker følelsen av natur. Blomsterpottene er fra Menu og Ok design, mens radioen er fra Bang & Olufsen.

Soverom i en grønn oase
© Andreas Mikkel Hansen

For å unngå direkte innsyn fra høytliggende naboeiendommer, valgte arkitekten å dele opp hjemmet i en formell- og uformell del, der sistnevnte er lagt ut mot det grønne arealet. Soverommene er lagt til denne delen av huset.

Tenk å stå opp og spasere rett ut i en grønn oase slik Christina og Palle kan! Taklampen 181, er designet av Poul Christiansen for Le Klint. Sengeteppet er fra By Nord.

Slik kan duoppgradere soverommet ditt med enkle grep!

Lekerom med herlige detaljer
© Andreas Mikkel Hansen

Løsningene som gjør hverdagen bedre for familien er blant annet et felles lekerom i forbindelse til barnerommene. Dagsengen, som er en prototyp fra Oooja, en ribbevegg fra Harald Nyborg som er malt svart og skap fra traevarer.dk gjør det levelig for voksne også.

Lyst og gjennomført bad
© Andreas Mikkel Hansen

Badet er holdt i samme lyse stil som resten av huset.
Baderomskapet er fra Ikea med fronter fra reformcph.com, såpene fra L:A Bruket og håndkle fra By Nord.

Et hus som vokser i takt med barna
© Andreas Mikkel Hansen

Christina og Palle har skapt et hjem der barna er omgitt av natur både inne og ute. Vakkert treverk på innsiden av husets vegger, store vindusflater og terrasser ut mot frodig vegetasjon og høye trær tett ved, gjør hjemmet deres til en arkitektonisk perle, helt i tråd med omgivelsene rundt.

Arkitekten Jan Henrik Jansens glimrende idé er at huset skal vokse i takt med familiens barn, med mulighet for å bygge på når de trenger mer plass for seg selv.

Et godt liv ute hele året
© Andreas Mikkel Hansen

Christina og Palle er enige om at det beste med huset er sammenflettingen av bolig-arealet med atriet. Overbygget gjør det enkelt å ta terrassene i bruk hele året.

– Fokuset har vært å skape optimale rammer for å oppholde seg ute, på alle tidspunkter av dagen og året, forteller arkitekten, Jan Henrik Jansen.

Puter og pledd er fra OyOy.

Herlig valgfrihet på terrassen
© Andreas Mikkel Hansen

Hvil under tak eller under solen!

Husets terrasser bindes sammen under et tak og danner et herlig atrium som er selve samlingspunktet for familien. Hengekøyen fra Ok design er en yndet plass i solen.