Urban minimalisme i glass - et moderne hus i storbyen

Midt blant gamle murbygninger ligger glasshuset med direkte innsyn til kjøkken og stue, og avslører en hypermoderne stil med kunstneriske og rocka innslag.

Loftsfølelse i kjelleren
© Pernille Kaalund

Loftsfølelse i kjelleren

Anders Stensbøl bor i leiligheten på 120 kvadratmeter i et høyt glasshus i København med sin kjæreste og deres felles bulldogg, Hugo.

Glasspartier i gulvet på kjøkken og stue slipper dagslys ned i soverommet og gir leiligheten en svevende følelse. Så selv om man befinner seg delvis under bakken, er følelsen som å være i en New York-loftsleilighet. Nesten.

Les også: Se denne praktfulle penthouse-leiligheten i mørke juvelfarger!

Utsyn og innsyn
© Pernille Kaalund

Utsyn og innsyn

Leiligheten opptar byggets kjelleretasjer, slik at man kommer inn fra gatenivå til boligens toppetasje. Her er hele flaten ett stort rom, med mye lys og luft, ettersom det er høyt under taket og vindu i hele lengden på to vegger.

Her ligger kjøkken og spisestue, og Anders har ikke gjort noe for å skille av inngangspartiet, eller skjerme for innsyn. Med sitt hypermoderne kjøkken og meny malt på veggen, kan det fort ligne en restaurant.

Les også: Se den røffe leiligheten i Berlinsom balanserer mellom det myke og elegante og det rå og industrielle.

Meny malt på veggen
© Pernille Kaalund

Meny malt på veggen

I denne hypermoderne leiligheten dominerer stramme linjer, minimalistisk design og listefrie vegger. Materialene i innredningen er av gips, stål, svart lær og mørkt tre. Maskulint og enkelt. Flere fondvegger er malt svarte, deretter dekorert av Catherine Asbech fra Stucco Atelier.

FÅ FLERE STILIGE boligreportasjer rett i innboksen!

Alle leilighetens tregulv er byttet ut med epoxy, slik at gulvflatene nå ligner en myk, hvit betong, som går i ett med vegger og tak, som er malt i samme farge.

Et skap for alt
© Pernille Kaalund

Et skap for alt

Verktøyskapet b2 fra Bulthaup er laget slik at alt har sin nøye uttenkte plass, som minimerer behovet for ting på kjøkkenet. Her er både servise, redskaper og tørrvarer.

Fototapetet ved inngangen er et bilde fra boken om Helmut Newton.

Hjemmerestaurant
© Pernille Kaalund

Hjemmerestaurant

Både bordet Rock table og stolene FH3 er designet av Jean Marie Massaud for MDF Italia, kjøpt på interstudio.dk.

Teppet er designet av Vivienne Westwood for The Rug Company. Bokstavskiltet så Anders mens det hang i Restaurant Falernum. Han forelsket seg i det, og etter utallige oppfordringer om å selge skiltet til ham, ga eieren opp.

Opplyst halvetasje
© Pernille Kaalund

Opplyst halvetasje

En halv etasje ned ligger stuen, med utgang til bakhagen. Herfra kommer man videre ned til soverommet, og derfra ned til badet.

Trappen har fått samme hvite epoksybelegg som resten av gulvene, mens rekkverket i glass åpner opp. Lampen er fra Buster+Punch. I stuen er vindusveggen halvannen etasje høy.

Kunstnerisk stue
© Pernille Kaalund

Kunstnerisk stue

I stuen er en fondvegg malt svart og dekorert med tegninger inspirert av kunstneren Keith Harings undergrunns-bilder. Veggen er malt av Catherine Asbech fra stucco-atelier.dk. Resten av veggen er i glass, slik at man kan se rett gjennom kjøkkenet og ut på gaten. Sofaen, stolen og puffen i svart skinn er i serien Man fra norr11.com. Lampen er Spider av Serge Mouille, med fem armer.

Dramatisk på badet
© Pernille Kaalund

Dramatisk på badet

Da Anders overtok leiligheten var badet i travertin (kalkstein). Nå er gulvet og deler av veggene behandlet med stucco, en slags sementblanding, laget av Stucco Atelier, i en dyp grånyanse. Bildet i gullramme som speiler seg, er flott mot den mørke veggen.

Les også: Betong er også et populært materiale å bruke på badet. Sammen med gyllent treverk blir det ekstra fint. La deg inspirere av betongbruken i disse nydelige rommene!

Eviggrønn bakhage
© Pernille Kaalund

Eviggrønn bakhage

Bakhagen blir fort en del av stuen på grunn av de store vinduene. Den eviggrønne veggen er av kunstige planter er fra Vistagreen, og utgjør både et skjermende element og et fint tilbehør. Den overdekte benkeplassen Booth og stoler og bord i Lipstick-serien er alt fra Gandia Blasco.

Stilbryteren
© Pernille Kaalund

Stilbryteren

Det moderne glasshuset bryter stilen og ligger som transplantert inn i den gamle, smale københavnergaten der Anders bor.