Drømmen av et hus i Beverly Hills

I forbindelse med lanseringen av Kelly Wearstlers nye kolleksjon for Georg Jensen, dro sjefredaktøren for danske Bo Bedre på besøk til designerens storslåtte hjem i Beverly Hills. Her er hans opplevelse.

© Nick Hudson
© Nick Hudson

Designer Kelly Wearstler og mannen Brad Korzen kjøpte det herskapelige hjemmet sitt i Beverly Hills i 2005. Boligen fra 1926 har huset en rekke filmstjerner og Hollywood-produsenter opp gjennom årene, og den glamorøse stemningen preger fortsatt det eksklusive hjemmet.

Hvem er Kelly Wearstler?

Hvem er Kelly Wearstler? Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke visste det da Georg Jensen inviterte meg til Los Angeles for å besøke den amerikanske designeren bak deres nye Frequency-kolleksjon. Jeg gjorde som de fleste ville gjort i min situasjon, jeg googlet. Navnet hennes dukket opp både her og der.

Hun har innredet hjem for kjendiser som Cameron Diaz, Gwen Stefani og Ben Stiller, og det anerkjente magasinet The New Yorker beskriver henne som «grande dame for den amerikanske vestkyststilen».

Det er 22 år siden Kelly, nå tidlig i 50-årene, begynte å ta innredningsoppdrag for venner og bekjente. I dag har hun egne tekstilkolleksjoner, og hun har designet både fliser, tepper og lamper.

I tillegg har hun gitt ut fire bøker om stilen sin, og en femte er på vei. Hun har også egen "flagship store" på Melrose Avenue, et skattekammer av håndplukkede objekter fra London, Paris, Italia og Spania. Noen av møblene og kunsten uttrykker tydelig en forkjærlighet til Art Deco-epoken.

Kellys gjennombrudd

Gjennombruddet kom da Kelly innredet en rekke hoteller fra topp til tå. Det startet med et knippe amerikanske boutique-hoteller på starten av 2000-tallet – i San Francisco, Santa Monica, Los Angeles og Austin. Tre nye hoteller er nå under arbeid, og når hun viser frem skisser og modeller av de planlagte resultatene, er det overraskende hvor stilmessig ulike de er. Et er designet i meksikansk kolonistil med sterke farger og mønstre, mens et annet er minimalistisk og moderne.

Hotellprosjektene gjennomfører hun i samarbeid med partner og ektemann Brad Korzen, som er eiendomsmagnat.

– Arbeidet er min pasjon, jeg liker virkelig det jeg gjør. Samtidig er det også en besettelse, smiler Kelly.

© Nick Hudson

Vi kjører ut til hjemmet hennes i Beverly Hills, og akkurat denne dagen viser Californias vanligvis så sikre solsikre lunne seg fra en ukjent side: Det ikke bare regner, det høljer ned. Et overraskende værskifte som blir ønsket velkommen etter at skogbrannene herjet med delstaten.

© Nick Hudson

Wearstler kjøper unike møbler på sine mange reiser over hele verden. Akkurat nå er hun veldig tiltrukket av Bauhaus-stilen som flere av disse funnene bærer preg av.

Over 1000 kvadratmeter

Hjemmet hennes i Beverly Hills er en Hollywood-historie i seg selv. Huset fra 1926 er gregoriansk i stilen og måler – hold deg fast – over 1000 kvadratmeter. Det ble opprinnelig tegnet til stumfilmstjernen Hobart Bosworth, solgt i 1933 til skuespillerne William Powell og Carole Lombard, og bygget om året etter av Los Angeles-arkitekten James Dolen i en mer glamorøs stil.

Eiendommen ble overtatt av Albert Broccoli i 1969, kjent som produsent for blant annet James Bond-filmene på 60- og 70-tallet.

Et verneverdig hus

Kelly og Brad var nettopp ferdige med å renovere et hjem da de kom over huset for 14 år siden. De var egentlig ikke klare for et nytt prosjekt, men innså at de sto ovenfor en unik mulighet.

– Huset er nå erklært verneverdig, og vi passer på det som det helt spesielle bygget det er. Tenk bare på alle filmstjernene som har vært her! Jeg har likevel fått lov til å male dagligstuen, og lagt til et svømmebasseng med tilhørende bygg i samme stil som huset.

© Nick Hudson

Den dekorative trappen, bevart fra husets opprinnelse, setter en helt unik og særegen tone i hjemmet. Teppet i trinnene er designet av Kelly for The Rug Company.

Maksimalist

Kelly har en egen teknikk når det kommer til interiør, noe hjemmet hennes bærer preg av. Hun tar utgangspunkt i et spesielt møbel, kunstverk eller mønster, og bygger opp et rom eller en sone med det valgte objektet i sentrum. Hun har ofte blitt referert til som maksimalist, og ser man på boligreportasjer fra hennes tidligere hjem er det en utfordrende stil som råder, med kombinasjoner av mange ulike mønstre.

I dag er hjemmet hennes lyst og nedtonet med et eklektisk utvalg unika- og designprodukter.

Så, hvem er Kelly Wearstler? En tornado av ideer, med en skarp og nedtonet stil. Kombinert med Georg Jensens skandinaviske signatur blir resultatet helt riktig.

© Nick Hudson

Husets over 1000 kvadratmeter rommer flere oppholdsstuer. Her er den største, innredet med et eklektisk utvalg møbler, som plukker opp og spiller på hverandres former og farger i en vakker og særegen helhet. På bordene fra Rooms står objekter fra Frequency-kolleksjonen Kelly har designet for Georg Jensen. Hun har også tegnet sofaene kledd i tekstiler fra Pierre Frey.

© Nick Hudson

Et spisebord i marmor med føtter som minner om tykke trestubber er kanskje ikke for alle, men glir sømløst inn i Kellys særegne univers. Spisestolene er en miks av eget design og vintage, mens teppet er et skandinavisk bruktfunn. Split-speilet er fra Lee Broom.

© Nick Hudson

Kelly har et eget blikk for spennende kombinasjoner – som her, hvor skulpturelle vintageobjekter har fått selskap av et Joshua Elias-maleri.

© Nick Hudson

Baren ligger i midten av huset og er innredet i en varm og lun stil med mørke trepaneler. Barstolene med messingdetaljer har Kelly selv designet, mens kunstgjenstandene er tatt med hjem fra reiser til London, Paris og New York.

© Nick Hudson